Väidetavalt sunnitakse Põhja-Korea ehitustöölisi tarbima kristallilist metamfetamiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea ehitustöölised
Põhja-Korea ehitustöölised Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea meedia ja Radio Free Asia väitel sunnivad Põhja-Korea võimud ehitustöölisi tarbima kristallilist metamfetamiini, et riikliku tähtsusega propagandaehitised valmiksid õigel ajal.

Võimud tahavad, et enne jaheda aja saabumist oleksid ehitised sellised ehitusjärgus, nagu plaanis ette nähtud, ning seda ei tohi inimlikud nõrkused ja väsimus segada.

«Ehitusprojektide juhid peavad töölistele narkootikume jagama, et töötajad ei väsiks, vaid suudaksid pikemalt töötada,» teatas anonüümne allikas.

Põhja-Korea pealinnas Pyongyanis töötavad suurehitistel sajad tuhanded töölised, kes sõna otseses mõttes teevad orjatööd.

Ehitamisel on näiteks 70 korrusega kortermaja ja veel 60 hoonet, mille seas on ka valitsushooneid. Ehitustöölisi nimetatakse tagaselja «narkomeeskonnaks».

Vihased ehitajad on kirjutanud pooleliolevatesse ehitistesse narkografitit, kuid Põhja-Koreas saab seda pidada riigivastaseks kuriteoks.

Pyongyangi politsei jahib grafiti tegijaid ja need, kes tabatakse, saavad karmilt karistada.

Põhja-Koreas on keelatud juhtide ja poliitika aadressil nalja visata, selle eest võib saada pikaajalise vangistuse või isegi surmanuhtluse. 

Metamfetamiini kristallilist vormi suitsetatakse. Aine mõju algab sõltuvalt tarvitamisviisist, kas tõmmatakse ninna, süstitakse või suitsetatakse, 30 sekundi kuni 20 minuti pärast ja see kestab 4–12 tundi.

Kasutajad tunnevad tunnevad end erksalt ja enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles