Daily Beasti reporter otsis olümpiakülas kohtingurakenduse abil homosportlasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiaküla
Rio olümpiaküla Foto: SCANPIX

Kõmuväljaande Daily Beast reporter Nico Hines kasutas kohtingurakendust Grindr, leidmaks Rio olümpiakülas selle abil homoseksuaalseid sportlasi.

Siis kirjutas ta saadud andmete põhjal artikli, milles seksuaalvähemusse kuuluvate sportlaste üle irvitas, edastab news.com.au.

Ta artikkle kannab pealkirja «I Got Three Grindr Dates in an Hour in The Olympic Village» (Sain olümpiakülas ühe tunniga kolm Grindri kohtingut). Hines teeskles kohtingurakenduses, et on gei ja tahtis uurida, kui paljud homosportlased temaga kontakti võtavad.

Hines selgitas, et ta tahtis rakenduse abil saada teada, mis toimub olümpiakülas siis kui sportlased ei treeni ega võistle.

«Olümpiaküla on üks suur seksodroom, kus kõik on lubatud ja kõik keerleb seksi ümber. Kõik teavad, mis juhtub siis, kui panna palju noori kokku ehk tekivad mitmesugused suhted,» teatas reporter.

Reporter kasutas olümpiakülas esmalt Tinderi ja Bumble´i rakendust, kuid nende abil ei leidnud ta ühtegi, kes oleks tahtnud temaga suhelda ja seksida. Siis pöördus ta homoseksuaalidele mõeldud Grindri poole.

Nico Hines ei paljastanud nende homoseksuaalsete sportlaste nimesid, kes temaga rakenduse abil kontakti võtsid, kuid nad on Google´abil kergelt tuvastatavad.

Hinesi teatel sai ta näiteks sõnumi, milles teatati nii inglise kui sportlase emakeeles, et ta otsib seksi. See sportlane on pärit riigis, kus ametlikult ei ole homoseksuaalseid sportlasi. Reporter sai veel paar sellist sõnumit.

Oma artikli lõpus teatab Hines, et ta on hetero, tal on naine ja laps.

Daily Beast võttis pärast kriitikalaviini selle artikli maha. Kriitikute arvates oli selline salakäitumine seksuaalvähemustesse kuulujaid solvav ja alandav.

Kriitika jätkus, et paljud homoseksuaalsed sportlased pärinevad riikidest, kus seksuaalvähemusi taga kiusatakse ning olümpiamängud on üks väheseid kohti, kus seda ei tehta.  Hines pettis neid sportlasi ja meelitas nad tegema, mida nad ei oleks tahtunud teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles