Ohsa poiss! Tõrva Loitsu suurlavastusel neli tonni vett ja kuus tonni vahtu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loits 2016
Tõrva Loits 2016 Foto: Erakogu

Täna õhtul etendub Tõrva Veskijärve ääres Eesti suurim vabaõhulavastus, mis on pühendatud 25'le taasiseseisvumisaastale. Showelementidena kasutatakse muuhulgas ära neli tonni vett ja kuus tonni vahtu ning põletatakse maha Eesti suurim tulikiri.

Kasutatava vee- ja vahukogus on võrdne Tõrva piirkonna päästekomando kahe aasta mahtudega. Vee- ja vahushow ajal tekitatakse nn veelehvik, mille kaskaadile projetseeritakse 3D hologramme.

Lavastuses on kasutusel üle saja ruutmeetri videopinda, mis aitavad Eesti suurimal audiovisuaalsel showl jutustada lugu 25 taasisesesvumisaastast.

Etenduse tegevus toimub nii laval, kui lava ümbruses. Võimsa valgusshow tarbeks kulub kokku 2,5 kilomeetrit kaablit. Loo koreograafilist poolt aitavad ellu viia 200 tantsijat, kes kasutavad muuhulgas Eesti hiiglasliku trikoloori numbris ka pealtvaatajate abi.

Trummishowks tõstetakse Reigo Ahven koos 3,5 läbimõõduse hiidtrummiga 50 meetri kõrgusele, kus trummimaestro klassi näitab.

Kontsertlavastuse muusikalise osa poolt kannavad hoolt Vennaskond, JMKE, Kuldne Trio, Elephants From Neptune ja Avoid Dave.

Tõrva Loitsu toimumiskoha Veskijärve ümbruses saab parkida järgides ajutisi viiteid ja -liikluskorraldust. Alale pääseb sisse kolmest väravast, mis on samuti viidetega varustatud. Korraldaja pöörab tähelepanu, et etenduse alale ei pääse vihmavarjudega, terariistadega, oma söögi- ja joogiga ning lemmikloomadega.

Vaata fotosid eile ja täna öösel toimunud eelproovidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles