Iisraeli poliitiku arvates ei tohiks araablased ujuda juutidele mõeldud basseinis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iisreli poliitikut ootab ees kohus, kuna tema arvates ei tohiks Iisraeli araablased ujuda samades basseinides juutidega.

Alam-Galilea kuberner Moti Dotan vabandas hiljem, et tegemist oli keelevääratusega, kuid rassismivastane organisatsioon andis ta kohtusse, nõudes  araablastele solvangu eest rahalist kompensatsiooni, edastab The Independent.

The Independenti teatel intervjueeris Dotanit Kol Chai raadiojaam, milles ta kinnitas, et ta ei vihka araablasi, kuid ta ei soovi neid näha juutide basseinides ning juudid ei lähe ka araablaste basseinidesse.

Dotan selgitas, et ta lähtus oma sõnavõtust kultuurilisest, ujumisrõivaste ja hügieeni erinevustest.

«Ma lähtusin sellest, et araablastel ja juutidel on kultuurilised erinevused. Kahjuks saadi minust valesti aru, mul oli keelevääratus. Palun vabandust nendelt, kes tunnevad end solvatuna,» teatas Dotan.

Iisraeli parlamendi araablaste parlamendifraktsiooni esindaja Youssef Jabareen nõudis Dotani tagasiastumist, kuna ta olevat rassist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles