Tallinnas esineb maailma vallutav Grammy-võitja ja kümnendi sensatsioon Joss Stone

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia üks kuulatuimaid artiste Joss Stone
Suurbritannia üks kuulatuimaid artiste Joss Stone Foto: promo

Suurbritannia üks kuulatuimaid artiste Joss Stone astub oma bändiga Tallinnas Nordea Kontserdimaja laval üles 11. oktoobril. «Total World Tour» kontserttuur on artisti ambitsioonikas plaan külastada kõiki maailma maid ja tutvuda kohaliku muusikaga.

Joss Stone on noor Briti lauljatar, kes on oma muusikaga kuulajate hinge paitanud ligi 15 aastat. Selle aja jooksul on Stone välja andnud kuus stuudioalbumit ja müünud üle 14 miljoni albumikoopia; võitnud korra Grammy auhinna ja saavutanud Grammy nominatsiooni kolmel korral. Lisaks on kaunis lauljatar võitnud kümneid väärikaid muusikaauhindu üle maailma ja jõudnud muusikaedetabelite tippu nii kodumaal kui ka Ameerika Ühendriikides.

Tavaelus tagasihoidlik neiu on lavale astudes kui kala vees. Peamiselt paljajalu esinevale Stone´ile meeldib väga suhelda kontserti nautima tulnud publikuga. Seetõttu on iga kontsert kui elamus omaette.

Stone'i muusika varieerub erinevates stiilides. Kontserdil saab nautida hurmavaid džässirütme, mis on oskuslikult põimitud R&B, reggae, bluusi ja rokkmuusikaga. Oma pika karjääri jooksul on muusikamaailma iludus koostööd teinud väga mainekate muusikutega, kelle hulgast võib leida soul-muusika ristiisa James Browni, Stevie Wonderi, Blondie, Ringo Starri ja Robbie Williamsi. 

Viis aastat tagasi kutsuti Joss Stone Mick Jaggeri eestvedamisel loodud suurejoonelisse muusikakooslusesse SuperHeavy, kus lisaks Stone´ile ja Rolling Stonesi esilauljale esitasid reggae-rütme Dave Stewart Eurythmicsist, Bob Marley noorim poeg Damian Marley ja filmile «Rentslimiljonär» muusikalise kujunduse loonud A.R. Rahman. 

Inspiratsiooni oma loominguks ammutab Joss Stone maailmamuusikast. «Minu missioon on avastada ja teha enda jaoks arusaadavaks iga riigi muusika sellel planeedil,» on ta öelnud.

Eesti muusikaga tuleb andekas kaunitar tutvuma 11. oktoobril, mil ta esineb koos oma bändiga Nordea kontserdimajas. Joss Stone on lubanud esitada parima ja tantsulisema valiku oma repertuaarist. Eritingimusena soovib Stone loobuda esimestest isteridadest, kuhu tekitatakse tantsuala. Pileteid tantsualasse on saadaval limiteeritud koguses ja on juba müügil Piletilevi müügipunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles