Usain Boltil «ratsutanud» Ellen DeGeneresi süüdistatakse rassismis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter.com

Ameeriklannast tuntud jutusaatejuht Ellen DeGeneres postitas esmaspäeval Twitterisse töödeldud pildi, millel on teda näha «ratsutamas» maailma kiireima mehe, Jamaica sprinteri Usain Bolti seljas.

Pärast pildi avaldamist hakkas 58-aastane DeGeneres saama tviite, milles teda süüdistati rassismis, kuna pildil on näha valget naist musta mehe seljas, edastab Daily Mail.

DeGeneres kasutas Rio olümpial kuulsaks saanud fotot, millel Bolti on näha 100 meetri jooksus kaamerasse naeratamas.

Saatejuhi edastatud pildi all on tekst: «Nüüdsest ajan ma asju nii».

Mitmed Twitteri kasutajad «lajatasid» ameeriklannale, et ta on tundetu ja rassistlik, viidates koloniaalajastule, mil valgenahalised kasutasid mustanahalisi ära.

Oli ka neid, kelle sõnul ei saa DeGeneres Bolti võrrelda hobuse, eesli või muulaga, kuid töödeldud fotost jääb selline mulje.

DeGeneres kaitses end teatades, et ta ei ole rassist ja ta on teadlik, et nii USAs kui muljal on palju rassismi.

Oli ka neid, kes asusid saatejuhi kaitsele. Üks neist, fourfivehours, teatas, et DeGeneres viitab pildiga Bolti kiirusele, et jamaicalane suudab joosta kiiresti ka siis, kui koorem on seljas.

Usain Bolt, kes oli Ellen DeGeneresi saates möödunud novembris külaline, edastas ka ise töödeldud foto, millel tal on saatejuht seljas. Teada on, et Usain Bolti peetakse hea huumorimeelega sportlaseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles