Pildid ja video: käsikäes maratoni finišijoone ületanud kaksikud tekitasid nördimust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maratonijooksjatest saksa kaksikud tekitasid Rios nördimust, kuna nad ületasid naiste maratonil finiši käest kinni hoides.

Seda ei peeta õearmastuseks, vaid arvatakse, et naised tahtsid sellega saada meedia tähelepanu, edastab The Independent.

26-aastased Anna ja Lisa Hahner lõpetasid 15 minutit halvema ajaga kui on nende isiklikud rekordid, saades Rio maratonil 81. ja 82. koha.

Saksamaa kergejõustikuföderatsiooni juht Thomas Kurschilgen tõstis esile nende viltsaid maratoniaegu ning lisas, te käest kinnihoidmine tegi nende jooksust farsi.

«Võit ja medalid ei ole ainsad eesmärgid, vaid ka hea aja saavutamine. Iga olümpiasoprtlane peaks andma endast parima, et saada parim tulemus. Nende eesmärk tundus olevat meedia tähelepanu ja just selle tõttu tuleb neid kritiseerida,» lisas Kurschilgen kaksikute etteastet silmas pidades.

Saksa meedia kajastas õdede Hahnide jooksu negatiivselt ning kolumnist Lars Wallrodt märkis, et kaksikud tegelesid enda reklaamimisega.

«Olümpial on iga riigi parimad sportlased, kes omavahel mõõtu võtavad. Kui Hahnid tahtsid käest kinni jooksu, siis oleksid nad pidanud osalema mitte olümpiamaratonil, vaid oma kodukoha mõnel jooksul,» teatas kolumnist.

Õed Hahnid kaitsesid end teatades, et nad treeenisid neli aastat enne olümpiat inimvõimete piiril, et naiste olümpiamaratonil osaleda. Saksalannade sõnul ei jäänud nad oma kohtadega rahule, kuid nad andsid siiski endast parima.

Õdede teatel ei plaaninud nad käest kinnihoidmist ette, vaid see mõte tekkis neil enne finišit spontaanselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles