Piltuudis: Bolt võttis hoo maha ja näitas sõrmega rivaalile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jamaicalasest supersprinter Usain Bolt jooksis Rios 200 meetri poolfinaali, milles ta tegi žesti, mis on omane vaid talle, maailma kõige kiiremale.

29-aastane Bolt sõna otseses mõttes võttis enne finišit hoo maha, samas kui kanadalasest rivaal, 21-aastane Andre De Grasse pani kiirust juurde, edastab Daily Mail.

See ei jäänud Boltile märkamata ja ta näitas sõrmega De Grasse`i suunas ja naeris nagu näidates, et ta ei pingutanud lõpuni.

Kaks meest andsid «etenduse» kui oli joosta veel 50 meetrit ja nad ei vaadanud finišijoone poole kui nad selle ületasid.

Bolt võitis 200 meetri poolfinaali ajaga 19,78 ja De Grasse oli teine ajaga 19,80, mis on uus Kanada rekord.

«Bolt ei oodanud, et ma kiirust lisan. Tahtsin teda natuke õrritada, et näha kui palju tal veel «rauas on»,» teatas kanadalane meediale.

De Grasse´i sõnul soovitas ta treener Bolti enne finaali väsitada ja just seda ta tegigi.

«Olen temast noorem ja taastun kiiremini, finaalis näeme, mis juhtuma hakkab,» teatas Kanada sprinter.

Bolt tunnistas, et läks De Grasse´i taktika lõksu, kuid poolfinaalis ei peagi kõike välja panema.

«De Grasse on andekas jooksja, ootan finaali, kus saame tõeliselt võistelda. Sellest saab tõsine võistlus,» teatas Bolt.

Bolt loodab Rio olümpial  200 meetri finaalis püstitada uue maailmarekordi. Senine rekord on 19,19 ja selle püstitas Bolt 2009. aastal kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Berliinis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles