Austria poliitik võrdles burkat nunnariietusega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku nunnad
Katoliku nunnad Foto: SCANPIX

Austria poliitik postitas sotsiaalmeediasse foto, millel on näha katoliku nunni ja tegi nalja, et tegemist on allasurutud naistega, kes kannavad burkat.

Roheliste partei Tirooli piirkonna esindaja Ahmet Demir oli sunnitud kriitika tõttu foto eemaldama, kuid samas ta kaitses oma postitust, edastab The Local.

Ta edastas pildi vaid mõned päevad pärast seda, kui Prantsusmaa mitmes paigas kehtestati mosleminaiste ujumisrõivaste burkiinide keeld.

Ta selgitas Facebookis, et «iga naine peaks kandma neid rõivaid, mida ta soovib, mitte selliseid, mis talle on käsu korras ette nähtud».

Sotsiaalmeedias kritiseeriti, et Demir on nunnade ja nende rõivastuse vastane.

Austria poliitik Reinhold Lopatka aga arvas, et burka ja nunnarüü võrdus on sobimatu, sest esimese puhul on naine üleni kaetud, nunnarüüd ei ole nii katvad. 

«Burkadel ei ole meie ühiskonnas kohta. Nii niqab kui burka tähistavad naiste allasurumist, kuid nunnarüüd tähendavad, et need naised on valinud ise jumalateenimise ja nad kannavad nunnarüüsid vabatahtlikult,» teatas Lopatka.

Paljude mosleminaiste sõnul kannavad nad nii burkat kui niqab'i vabatahtlikult.

Austria välisministri Sebastian Kurzi teatel on mosleminaiste rõivad ühiskonda integreerumist takistavad. Mitmed poliitikud soovivad, et Austrias kehtestataks burkakeeld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles