USA meedias ja sotsiaalmeedias «lintšitakse» Rios valetanud ujujaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpiavõitjast ujuja Ryan Lochte valetamine nii Rios kui USA telesaates viis selleni, et teda ja ta kuriteokaaslasi «lintšitakse» nii meedias kui sotsiaalmeedias.

USA allikad edastasid, et 32-aastane Lochte teatas esmalt tema ja ta kolme kaaslase, kelleks olid Jack Conger, Gunnar Bentz ja Jimmy Feigen, relva ähvardusel paljaks röövimisest Rios asuvas bensiinijaamas.

Rio politsei uuris juhtumit, kuid ei leidnud, et USA ujujad oleksid langenud röövi ohvriks. Bensiinijaama turvakaamerasalvestis paljastas, et joobes ujumsistaarid laamendasid ja lõhkusid sealses WCs, tekitades majanduslikku kahju. Turvamehed nõudsid, et ameeriklased tekitatud kahju kinnimaksaksid, kuid nad ei teinud seda.

Rio politsei teatel võeti kaks laamendanud ujujatest, Gunnar Bentz ja Jack Conger Rio lennujaamas kinni ning nad tunnistasid, et kõik sai alguse Ryan Lochte naljast ja tegemist on väljamõeldisega. Lochtel küll keelati Riost lahkuda, kuid tal õnnestus siiski USAsse põgeneda. 

Pärast vale ilmsikstulekut ei ole USA meedia Lochtet säästnud. New York Posti kolumnist Mike Vaccao kirjeldas Lochtet, et ta kehastab kõike seda, mida ülejäänud maailm ameeriklastes vihkab.

«Ta mõtles, et teeb nalja, kuid jäi vahele. Ta peab pikka aega valetaja taaka kandma,» teatas Vaccaro.

Väljaanne Slate lajatas täiega: «Ta on idiootlik meeslaps või lihtsalt naiivne hulluke, kes arvas, et pääseb puhtalt. Ei ole vahet, et ta on saanud 12 medalit, millest kuus on kuldsed. See valetamisjuhtum pani ta karjäärile korraliku «saastatsemendipitsati»».

Kui meedias ollakse veel mõnevõrra tagasihoidlikud, siis sotsiaalmeedias on nende ujujate puhul mindud «üle võlli».

USA olümpiakomitee avalikustas Lochte ja ta meeskonnakaaslaste käitumise pärast vabanduse.

«Sportlaste sellist käitumist ei saa heaks kiita, nad ei olnud Team USA kõrgusel. Uurime asja detailselt pärast Rio olümpiamänge. Palume Rio olümpiamängude korraldajatelt ja Brasiilia rahvalt USA ujujate tekitatud probleemide pärast vabandust,» teatas USA olümpiakomitee.

Ka USA ujumisliidu juht Chuck Weigus tümitas samuti valelikke ujujaid.

Rio ujumisvõistluste paigas on üles pandud plakatid, mis kujutavad Lochtet valetajana. Eeskujuks on Jim Carrey film «Liar, liar». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles