Rio «vaal» lubas Tokyo olümpial kohal olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robel Kiros Habte
Robel Kiros Habte Foto: SCANPIX

Rio olümpial ülekaalulisuse tõttu kriitika alla sattunud Etioopia ujuja teatas, et loobub pärast Riot võistlemast, kuid uue info kohaselt tahab ta osaleda nelja aasta pärast Tokyo olümpial.

Robel Kiros Habte sai Rios hüüdnimeks Vaal, kuna ta keha oli ujuja kohta liiga vormist väljas ja kopsakas, edastab The Independent.

Habte sai Rios 100 meetri vabaujumises viimase koha, jäädes austraallasest võitjast Kyle Chalmersist 17 sekundi kaugusele, kuid sellegipoolest muutus ta populaarseks.

Sotsiaalmeedias ja meedias tümitati etiooplast, talle anti hüüdnimi Robel the Whale (Vaal Robel).

Habte muigas oma hüüdnime peale ja käivitas sellest lähtudes Robel the Whale Foundation kampaania, millega aitab Etioopia ujujatel Tokyo olümpiale jõuda. Kui varem tahtis ta võistlemisest loobuda, siis nüüd tahab ta jätkata.

«Tahtsin loobuda Tokyo olümpiale minemisest, kuid sain siis aru, et ma pean endale ja teistele näitama, et suudan kiiresti ujuda. Minu nimel on Etioopia ujumisrekordid,» teatas Habte.

Etiooplase teatel ei lase ta end kriitikast mõjutada ja asub treenima 2020. aasta Tokyo olümpiaks.

«Nii küberkisamise kui minule suunatud solvangud panen oma eesmärki teenima. Neist saab minu motisvatsioon ja ma näitan nelja aasta pärast, mis minus peidus on,» teatas ujuja.

Habte sõnul ei ole ta vormist välja, kuid tal on vaja keha tugevamaks treenida. Lisaks enda motiveerimisele on tal valmis aitama teisi Etioopia aujujaid, kelle unistuseks on jõuda Tokyo olümpiale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles