Noortekeskus muutub üha nähtavamaks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Uus ja Üllar Kallau ning Sibyl Vane näitasid noortekeskuse teisel aastapäevapeol, mis neil on muusikaliselt pakkuda.
Lauri Uus ja Üllar Kallau ning Sibyl Vane näitasid noortekeskuse teisel aastapäevapeol, mis neil on muusikaliselt pakkuda. Foto: Ardi Truija

Laupäeval teist aastapäeva tähistanud Pärnu noorte vabaajakeskus plaanib selleks aastaks ohtralt üritusi, tänu millele on keskus linnapildiski enam nähtav.

“Kui eelmise aasta märksõnaks oli meil “noored otsustavad”, möödub tänavune aasta koostöö tähe all,” ütles noortekeskuse juhataja Annely Reile. “Meil on tänu linnavalitsuse ja kultuurkapitali rahastusele käsil palju põnevaid projekte.”

Nii korraldab noortekeskus iseseisvuspäeva eel 23. veeburaril mõttetalgud “Minu eetiline Eesti Vabariik”, kuhu on kutsutud esinema mitu õppejõudu.

“Eelkõige ootame üritusele abituriente, kes hakkavad lõpukirjandit kirjutama,” selgitas Reile. “Mõttetalgutel osalemine võib hiljem kirjandi kirjutamisel kasuks tulla.”

Keskus kuulutab samal teemal välja essee- ja fotokonkursi, mille parimad tööd avaldatakse ajalehes Pärnu Postimees. Samuti avab noortekeskus 23. veebruaril konkursile saadetud töödest näituse.

Reile kinnitusel aitab keskus noortel sisustada varasemast tihedamini aega koolivaheajal. Nagu jõuluvaheajal, on keskuses plaanis hulk üritusi kevadkoolivaheajaks.

“Suvi tuleb meil erakordselt põnev,” jätkas Reile. “Lastekaitsepäeva 1. juunit tähistame suure üritusega Port Arturi kaubanduskeskuses. Juulis on plaanis panna nädalaks püsti telk Rannaparki ja sisustada seal aega kontsertide ja õpitubadega.”

Reile teatel toimub tänavu 9.-17. juulini UNICEFi veetav “Sinine nädal”, mille eesmärk on peamiselt noortele tutvustada vaba aja veetmise võimalusi.

“Sel nädalal teeme Rannapargis kõvasti muusikat ja saadame tervitustega Pärnust vähem kindlustatud lastele kingitusi,” seletas Reile. “Kontserte annavad noortebändid, kuid oodatud on teisedki, kes soovivad seal musitseerida. Kindlasti toimub nädala jooksul üks suur kontsert.”

Reile selgitusel peaksid “Sinisel nädalal” osalema Belgia noored, kellega pärnakad tahavad korraldada kultuurilisi diskussioone, musitseerida nendega koos ja ehk lüüa üheskoos tantsugi.

Noortekeskus korraldab suvel muusikakallakuga majalaagri, kuhu Reile ootab õpitubadesse vähemalt sadat noort.

Noortekeskuse juhataja märkis, et Noorteväljakul asuv keskus on hästi tööle läinud. Praeguseks on majaga seotud juba ligi 300 noort, kellest 130 on keskuse liikmed.

“On tulnud palju uusi noori,” lisas Reile. “Noored austavad seda maja ja probleeme pole olnud.”

Laupäeva õhtul toimunud teisel aastapäevapeol astus keskuse klubis-kohvikus IN lavale rida muusikuid. Nii käisid lavalt läbi Sibyl Vane, Üllar Kallau ja Lauri Uus, Olle Nõmm ja Kaarel Leping.

Kontsert oli meeleolukas ja kõigile kohaletulnuile pakkus Reile torti.

Pärnu noorte vabaajakeskus avati 2009. aasta algul ja avapidu pidas keskus 29. jaanuaril, kui kohal oli ansambel Külalised.

Keskuse esimene aastapäev möödus mullu menuka kontserdiga, kus esinesid noortebändid Suund on Pluuto, J.O.K.K., Shirubi Ikazuchi ja Silveretta. Peale selle mängis muusikat DJ Local, mille taustal esitas oma kava tantsutrupp JJ-Street.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles