Koduveine oodatakse võistlema

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduveine oodatakse omavahel võistlema. Pildil Paikusel toimunud käsitööpäev, kus mekiti kodust veinigi.
Koduveine oodatakse omavahel võistlema. Pildil Paikusel toimunud käsitööpäev, kus mekiti kodust veinigi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Veebruari viimase laupäevani saab osaleda üle-eestilisel koduveini konkursil, mille parimatele on välja pandud hulgaliselt veiniteoks vajalikku kraami.

Konkursi pressiesindaja Tiina Kuuleri teatel peab iga veinivalmistaja saatma konkursile kolm vähemalt pooleliitrist pudelit veini.

Pudelile tuleb kirjutada valmistamise aasta ning veini nimi ja tüüp. Veinid peab pakkima pappkasti. Iga veini kohta peab kastis leiduma kinni kleebitud eraldi ümbrik, mis sisaldab informatsiooni veini ja valmistaja kohta.

Eelvooru saavad kõik veinid ja teostatakse pimedegustatsioon vastavalt veinipudelil leiduvale infole. Eelvoorust edasi mitte pääsenud võivad oma allesjäänud veinid soovi korral hiljem tagasi saada. Eelvooru žürii valib välja finaali veinid.

Maalehe ja Veinivilla koduveinikonkursi veinide kogumine kestab 26. veebruarini. Konkursi finaal toimub mais Türi lillelaadal.

Parimatele on välja pandud terve rida veini valmistamiseks vajalikku inventari eesotsas suhkrukottide ja karahvinidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles