Pildid ja video: olümpialipp saabus järgmisse olümpialinna Tokyosse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpialipp jõudis Brasiiliast Rio de Janeirost järgmiste suveolümpiamängude paika Jaapanisse Tokyosse.

Tokyos toimuvad XXXII suveolümpiamängud 2020. aastal ning esmaste plaanide kohaselt ajavahemikul 24. juuli kuni 9. august, edastab AFP.  

Olümpialipu tõi Riost Jaapanisse Tokyosse Haneda lennuväljale Tokyo kuberner Yuriko Koike ning seal toimus väike lipusaabumistseremoonia.

«Tunnen suurt vastutust, kuid samas ka suurt rõõmu, et nii olümpialipp kui olümpiamängud on üle 50 aasta taas Jaapanis,» teatas Koike.

Koike on Jaapanis esimene naine, kellest sai Tokyo kuberner. Rio mängude lõputseremoonial astus ta üles ja võttis olümpialipu vastu rahvusvahelise olümpiakomitee presidendilt Thomas Bachilt, olles riietunud traditsioonilisse kimonosse.

Rios nägi ka Jaapani peaministrit Shinzo Abet, kes tutvustas seal järgmise suveolümpia toimumiskohta.

Eelmisel korral toimusid Tokyos suveolümpiamängud 1964. aastal. Need olid Jaapani jaoks uuesti maailmaareenile tulemiseks ja majanduslikuks tõusuks pärast Teise maailmasõjas kogetud kaotust.

Rahvusvaheline olümpiakomitee valis Tokyo 2020. aasta olümpialinnaks 7. septembril 2013 Buenos Aireses toimunud istungil.

Wikipedia: Olümpialipp on valge plagu, mille keskel asub olümpiasümbol, mis koosneb viiest ühendatud rõngast. Üleval on sinine, must ja punane rõngas, all aga kollane ja roheline rõngas.

Lipp on kolm meetrit pikk ja kaks meetrit lai, rõngastekujutise laius on kaks meetrit.

Esimene olümpialipp valmis 1913. aastal Pariisis, ametlikult heisati olümpialipp esmakordselt 1920. aasta suveolümpiamängudel Antwerpenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles