Video: austraallane leidis üle neljakilogrammise kullakamaka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakamakas
Kullakamakas Foto: SCANPIX

Austraalias Victoria osariigis leidis mees kullakamaka, mille kaal on üle nelja kilogrammi.

Metallidetektoreid tootva firma Minelab teatel sai kullakamakas nimeks Friday´s Joy ja selle väärtus on umbes 250 000 Austraalia dollarit, edastab ABC News.

Anonüümseks jääda soovinud kullaleidja sõnul avastas ta kamaka detektori abil 30 sentimeetri sügavuselt pinnasest. 

«Esmalt arvasin, et tegemist on mingi vana metallasjaga, näiteks hobuserauaga. Kuid mind hakkas huvitama, mis seal on ja asusin kaevama. Kui nägin, et tegemist on kullaga, ei suutnud ma silmi uskuda, kuid see oli kullakamakas,» teatas austraallane.

Minelabi teatel on see mees harrastuskullaotsija, kes tegeleb oma hobiga nädalavahetustel. Mees on müntide ja muu väärtusliku otsimisega tegelenud kümme aastat, mõni aeg enne nüüdset kullaleidu leidis ta 200-grammise kullatüki.

Austraalia kaevandamise assotsiatsiooni esindaja Rita Bentley sõnas, et mehe kullaleid tekitas Victoria osariigis kullapalaviku ja paljud asusid nüüd kulda otsima.

«Paljd pühkisid detektoritelt tolmu maha ja asusid kulda otsima lootuses, et ka neil see lõpuks õnnestub. Saab öelda, et seal on toimumas midagi kullapalaviku sarnast,» teatas esindaja.

Kullaleidja teatel on kuld pangaseifis ja sellest tehti avalikkuses näitamiseks koopia. Ta ise kavatseb nüüd natuke kullaotsimsiest puhata ja  kodumaal Austraalias reisida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles