Dubrovnik hakkab turistide arvu piirama

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubrovnik
Dubrovnik Foto: SCANPIX

Horvaatia ühest kuulsamast linnast Dubrovnikust on sel suvel saanud tõeline turismimagnet, meelitades ühe päevaga kokku üle 10 000 külastaja.

Dubrovniku linnapea teatas, et uue plaani kohaselt lastakse korraga UNESCO maailmapärandi nimistus olevasse vanalinna 6000 turisti, vahendab Lonely Planet.

Linna elanikud pääsevad igal soovitud ajal oma koju, näidates ette selleks spetsiaalselt tehtud load. Linnapea Andro Vlahušici sõnul tuli ettepanek turistide arvu piirata UNESCO-lt, kuid nemad seadsid soovituslikuks piiriks 8000 turisti.

Selleks, et turistide arvu kontrollida, paigaldatakse kaamerad koos lugeritega, mis suudavad pidevalt jälgida inimeste liikumist Dubrovniku linnamüüride vahel.

Kuigi seadus ei ole veel jõustunud, on Vlahušic positiivselt häälestatud, väites, et see edendaks Dubrovinikus turismi ning aitaks vältida ülerahvastatust. Ühtlasi tõusevad järgmisest aastast ilmselt sissepääsutasud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles