Piltuudis: täna varahommikul riputati Vabaduse väljakule vene kirjaniku hiiglaslik portree

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlased riputasid Dovlatovi sünniaastapäeva puhul Vabaduse väljakule kirjanikust hiiglasliku portree
Tallinlased riputasid Dovlatovi sünniaastapäeva puhul Vabaduse väljakule kirjanikust hiiglasliku portree Foto: Ilmar Saabas

Tallinlased riputasid Dovlatovi sünniaastapäeva puhul Vabaduse väljakule kirjanikust hiiglasliku portree.

Laupäeva varahommikul paigaldati maailmakuulsa kirjanduse suurkuju Sergei Dovlatovi 75. sünniaastapäeva puhul Vabaduse väljakule 21 meetrit kõrge ja 19 meetrit lai plakat kirjanikust. Kodanikualgatuse korras paigutatud plakatiga tähistavad tallinlased Dovlatovi sünniaastapäeva ja demonstreerivad, et mäletavad, on uhked ja õnnelikud panuse eest, millega kaasaja üks hinnatumaid kirjanikke end maailmakirjanduse ajalukku on kirjutanud.

Foto: Ilmar Saabas

Dovlatov elas ja töötas Tallinnas aastatel 1972 –1976. Mitmetes tema teosetes on otsesed viited Tallinnale ja Eesti tolleaegsele elukorraldusele.

Ööpäevaks üles seatud plakatil on kujutatud Dovlatov fotograaf Mark Sermani pilgu läbi ning sellele on lisatud kirjaniku kuulus tsitaat „Kõiki huvitab, mis juhtub pärast surma? Pärast surma algab ajalugu“ eesti- , vene- ja inglise keeles.  

Foto: Ilmar Saabas

Loa plakati paigutamiseks andis Tallinna Linnavalitsus. Tegemist on eraalgatusega, mida finantseerisid eraannetajad.

Mõned aastad tagasi avati New Yorgis Dovlatovi tänav. Tallinnas Kalamaja asumis aadressil Vabriku 41 on kirjanduse suurkuju kunagise elukoha maja seinale paigutatud mälestustahvel. Sankt-Peterburis avatakse lähiajal kirjaniku monument.

Foto: Ilmar Saabas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles