«Hobuseravi» pakub botoxisüstidele konkurentsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune
Hobune Foto: SCANPIX

Maailmas on hakanud levima uus iluteraapia, mis põhineb hobuste kõõlustel, pakkudes samas konkurentsi senisele «valitseljale» botoxile.

Uus naha silumise protseduur kannab nime Nithya ja selles süstitakse näkku hobuste kõõlustest valmitatud valku, edastab The Telegraph.

Nithya väljatöötajate sõnul on hobusekõõluseravi ohutum kui seda on mürgil põhinev botox, sest esimese puhul ergutatakse nahaalustes kudedes kollageeni tootmist, botuliinil põhinev botox halvab näolihased.  

«Hobuseravi» puhul saadakse kortsusilumisainet hobuste painutajakõõlustest, see stimuleerib kollageene tootvaid rakke fibroplaste ning selline ravikord hoiab naha sileda kuni üks aasta.

Kosmetoloogiafirma Vida Aestethics juhi Eddy Emilio teatel ollakse «hobuseravi» suhtes veel skeptilised, võtab aega, enne kui see omaks võetakse.

Meditsiinis kasutatakse loomadelt nagu hobused, sead ja lehmad saadavat kollageeni ja valke haavade ravimises juba 30 aastat, kuid nüüd on jõudnud see ka iluteraapiasse.

Sidemed, millel on näiteks hobustelt pärit valke ja kollageeni, on kasutatud edukalt põletushaavade, nahaprobleemide, lahtiste haavade ja haavandite ravis.

Kollageen toetab uute rakkude teket, naha paranemist ja samas kortsuvabaks muutumist.

Uus teraapia ei ole odav, seda pakuvad Euroopas valitud kliinikud hinnaga alates 300 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles