Tähelepanu naised! GHBd ehk korgijooki on võimalik nüüd kaasaskantava testi abil tuvastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GHB ehk korgijook
GHB ehk korgijook Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht / Scanpix

GHB ehk korgijook on narkootiline aine, mida kasutatakse aeg-ajalt ka kuritegelikel eesmärkidel inimeste uimastamiseks. Aine enda tuvastamine inimorganismist võib osutuda hiljem väga keeruliseks. Nüüd on aga võimalik lihtsa kaasaskantava testi abil GHB aine joogi seest tuvastada.

Tegelikult ei uimastata ööklubides korgijoogiga mitte ainult naisi, vaid ka mehi. Kuid kuna selle tuvastamine on üsna keeruline, siis jäävad ka paljud juhtumid hiljem politseile teatamata.

Kuid nüüd on GHB olemasolu joogis üsna kerge kindlaks teha, kui kasutada selleks spetsiaalset testrit, mida on lihtne kaasas kanda ja kasutada. Tester ongi mõeldud ainult GHB tuvastamiseks. Testril on ka korralik rahvusvaheline praktika.

See test on olnud aastaid kasutusel Ameerika Ühendriikides ja on ennast väga hästi õigustanud. Eestis on müüdud tänaseks mõni tuhat testrit ja saadud ka head tagasisidet. Nii mõnigi kahtlane jook on jäänud joomata ja inimesed on tundnud end tänu sellele turvaliselt. 

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles