Diskrimineerimine! Kuulsat inseneri ei võetud Apple´i kauplusse tööle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe Apple´i poe Genius Bar
Ühe Apple´i poe Genius Bar Foto: SCANPIX

Firma Apple kuulsat inseneri ei võetud pärast pensionile jäämist tööle Apple´i kauplusse Genius Bari teenindajaks, mees ise peab seda diskrimineerimiseks.

54-aastane J. K. Scheinberg töötas Apple´is 21 aastat insenerina, töötades nutiseadmete jaoks välja keerulisi tehnilisi lahendusi, edastab Daily Mail.

Mees arvas, et oma teadmistega saab ta ka pärast pensionile jäämist Apple´i firmale kasulik olla ja kandideeris kauplusse teenindajaks, kuid talle öeldi ära.

Scheinbergi arvates on tema juhtumi puhul tegemist vanuselise diskrimineerimisega, kuna Apple´i kauplustes eelistatakse näha noori teenindajaid.

Scheinbergi sõnul ütlesid intervjueerijad talle, et temaga võetakse ühendust, kuid seda ei tehtud.

Enamikus Apple´i kauplustes on Genius Bari nime kandev osakond, milles teenindajad nõustavad ja abistavad kliente. Seal töötamiseks saavad teenindajad eriväljaõppe. Apple´i kauplused pakuvad ka oma toodete remonti, seda teevad niinimetatud geeniused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles