Filipiinide presidendi kuus räiget sõnavõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte Foto: SCANPIX

Filipiinide president Rodrigo Duterte on kuulus oma räigete sõnavõttude poolest, alles hiljuti nimetas ta USA presidenti Barack Obamat «hoorapojaks», torpedeerides sellega kohtumise, mis pidi tema ja Obama vahel aset leidma.

Soome väljaanne Iltalehti tõi ära Duterte kuus hullumeelset sõnavõttu:

Narkokuritegude väljajuurimisest Filipiinidel: «Unustage inimõigused, kui minust saab president, siis jätkan samal viisil nagu linnapea ametis olles. Narkodiilerid, röövlid ja tühja tuule tallajad, soovitan teil kiiremas korras kaduda, vastasel korral lasen teid maha nottida, surnukehad viskan Manila lahte kalade nuumamiseks,» teatas Duterte sel kevadel oma presidendikampaanias.

Austraalia humanitaartöötaja Jaqueline Hamilli vägistamisest ja mõrvast aastal 1989 Filipiinidel Davaos: «Leidsin, et on kahju, et need mehed pidid selleks järjekorras seisma. Ta oli nagu vägistamiseks loodud, ta oli imekena. Mina kui Davao linnapea oleksin pidanud saama teda esimesena vägistada». 

Paavsti visiidist Filipiinidele 2015: «Manila liiklus seisis viis tundi ja kui ma uurisin, et milles probleem, siis mulle öeldi, et paavst saabus. Tahtsin siis talle helistada ja öelda, et kuradi hoorapoeg, mine koju ja ära enam Filipiinidele nägu näita».

Seksist ja kuidas seksimine on ikka võimalik: «Olen oma naisest lahutatud ja ma ei ole impotent. Mida ma peaks tegema, et tunneksin end mehena? Kas lasen «väikemehel» rippuda igavesti? Ei pigem võtan Viagrat ja see seisab, küll kuskil on ka mõni naine».

Filipiinidel tegutsevate Abu Sayyafi terroristide kohtlemisest: «Terroristid, kui te mu välja vihastate, siis olen valmis teid elavalt nahka pistma, lisaks toorena. Ma tõesti lasen teid tükeldada, vajan veel maitseaineid nagu veiniäädikas ja sool, siis olen valmis teid sööma. Ma ei tee nalja».

Ebaseaduslikust puude mahavõtmisest: «Kui raiute seadusevastaselt puu maha, siis teen mina sama teie peaga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles