Hannes Võrno etendus pani produtsendi nutma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Ardo Kaljuvee

Hannes Võrno uurimus «Kuidas iseendaga tülli minna» jõuab 13. septembril taas publiku ette. Augustis esietendunud ja päriselust inspireeritud materjal on avakuul saanud publikult siirast ning tänulikku tagasisidet. 

Elamus, ei mingit kahtlust! Sellise kalleblomkvistliku järelduse võib julgelt teha pärast Hannes Võrno etenduse vaatamist. Augustis kaheksal korral publiku ees olnud etendus tuleb septembris taas, et pakkuda elamust. Elamust, mis laseb naerda, nutta, läbi elada ning räägib sündmustest ja nähtustest, mis panevad kaasa mõtlema ja ära tundma. Lisaks sellele viib see lugu vaataja situatsioonidesse ja paikadesse, kuhu tavainimene ei sattu. Mõeldes Hannes Võrno tele- ja lavatöödele ning POINTi senistele produktsioonidele võib tekkida eeldus ja tunne, et küllap see üks huumorikava ja paras naljatükk ole… Kuid paraku tuleb vaataja saalist välja siiski teistsuguse emotsiooniga. 

«Stand-up-teater POINTi üheks peamiseks eesmärgiks on huumor, mis tekkib läbi terava, värske ja ootamatu mõtte. Nali on oluline, nali on hea ja vabastav ning nali avab publikut sedavõrd, et ka eluliselt olulised väärtused ja mõtted jõuavad seeläbi lihtsamini kohale,» rääkis POINT'i looja, produtsent Karl Kermes. «Hannese uurimust kirjutades andis mõtteloogika paberil kindla teadmise, et naljast puudust ei tule. Esimene tund etendusest möödubki saalis enamasti rohke naeru saatel, kuid täiesti ootamatult on siin miskit palju enamat. On midagi, mis paneb inimesi pärast etendust tulema ja kättpidi tänama või tänulikke kirju saatma. On midagi, mis ühe augustietenduse lõpus pani mul endalgi etenduse lõppedes pisarad jooksma… Tundus uskumatu, aga etendus toimis nii tugevalt, et kõndisin mööda koridore ja vesi jooksis. Ja ma ei olnud seal majas ainus…,» lõpetas produtsent Kermes. 

Hannes Võrno uurimus «Kuidas iseendaga tülli minna» on instruktsioon, kuidas iseendaga mitte tülli minna. Ühe mehe läbi käidud ja kirja pandud rada selleks, et teised ei peaks samu vigu tegema. Ühiskonna-, enese- ja elukriitiline teravmeelne lugu, mis ulatub seltskonnafotodest vanatädi sünnipäevani, sotsiaalvõrgustikest sõjaväljani, peresuhetest lihtsate tõdedeni ning seda kõike usus ja soovis, et maailm oleks parem paik.

Hannes Võrno uurimust näeb septembris: 

13. septembril Aruküla Rahvamajas

14. septembril Rapla Kultuurikeskuses

15. septembril Haljala Rahvamajas

17. septembril Kose Kultuurikeskuses

18. septmbril Pärnus Endla Teatris

19. septembril Tartus Vanemuise Kontserdimajas

20. septembril Tallinnas Vene Kultuurikeskuses

21. septembril Viljandi Pärimusmuusika Aidas

22. septembril Haapsalu kultuurikeskuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles