Marina Kaljurand lahkub põrumise korral poliitikast? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ja Siim Kallas.
Marina Kaljurand ja Siim Kallas. Foto: Erik Prozes

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni liige Liina Kersna käis täna Postimehe stuudios ning tõi intervjuus paralleele lähisuhtevägivalla ja erakonnas presidendivalimiste ümber toimuva vahel. 

Kersna nentis Postimehele, et Kaljuranna nahas ei tahaks presidendivalimise protsessis keegi olla. «Minna valimiskogusse ilma ühegi erakonna selge toetuseta, on väga suur risk.» Samas lisas ta, et ehkki Kaljuranna võimalus presidendiks saada on õhkõrn, on see siiski olemas.

Liina Kersna.
Liina Kersna. Foto: Jaanus Lensment

Kersna sõnul oleks Marina Kaljurand tulevikupresident, keda toetavad noored inimesed. Samuti on tal toetus venekeelse elanikkonna seas. «Esimest korda on võimalus saada president, kes suudab kõnetada ka muukeelset elanikkonda,» leiab Kersna, et see on meie riigile ajalooline võimalus.

Taavi Rõivas ja Marina Kaljurand kohtusid Stenbocki majas. / Jaanus Lensment/Postimees
Taavi Rõivas ja Marina Kaljurand kohtusid Stenbocki majas. / Jaanus Lensment/Postimees Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kersna sõnul oleks valimiskogusse minna erakordselt julge ning põrumise korral on tõenäosus, et Kaljurand lahkub poliitikast. «Tõenäoliselt ta läheb rahvusvahelisse organisatsiooni või ülikooli õppejõuks. Kardan, et kaotame ta,» lisas Kersna.

Vaata põnevat päevaintervjuud Postimehele SIIN

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles