Galerii ja video! Perit Muuga värskest grunge-stiilis moeseeriast: depressiivsuses on suur annus romantikat ja võlu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodumaine moelooja Perit Muuga avaldas värske grunge-stiilis moeseeria ning avas Elu24-le lähemalt selle tagamaad.

«Grunge on alati olnud mulle üks südamelähedasemaid stiile. See on mu teismeea mässumeelne ja samas melanhoolne stiil. Kasvasin üles täpselt enda loomusele sobival ajal. Kui paljud ütlevad, et see oli liialt ülepingutatult depressiivne ajastu, siis minu hingega see suuresti sobis ja sobib siiani. Minu jaoks on selles depressiivsuses suur annus teatud sorti romantikat ja võlu, mitte lihtsalt masendust,» rääkis eesti moelooja Perit Muuga, miks talle grunge meeldib.

Perit Muuga grunge fotoseeria
Perit Muuga grunge fotoseeria Foto: Kristiina Tiimus

Kollektsiooni «Shades of cool» riideid võiks kirjeldada kui segu grungest ja kontoririietest. See on üks moelooha lemmikkollektsioone üldse. Olemuselt lihtne ja praktiline, samas stiilipuhas ja efektne. «Ka kollektsiooni pealkiri meeldib mulle eriti, kuna on mitmeti tõlgendatav. Kui minu klient, kes astub salongi, võib neis riietes näha pigem kontoririietust, siis minu jaoks on neis midagi enamat. Ehk sobiks siia kujutluspilt, kuidas sa kannad oma lemmikeset tööl, samas teades, et sinu jaoks tähendab see rohkemat ja kannab endas väikest saladust seksapiilsest mässumeelsusest ja sellest 90ndatele nii omasest võluvast melanhooliast,» selgitas Muuga. 

Perit Muuga grunge fotoseeria
Perit Muuga grunge fotoseeria Foto: Kristiina Tiimus

Kuigi kollektsioon tuli välja juba aasta tagasi, võib praeguseid trende vaadates öelda, et see on hetkel isegi rohkem moes. Muidugi on siin tegu tegelikult aegumatu klassikaga, aga hetkel on ruut ja grunge eriti pildis.  

Perit Muuga grunge fotoseeria
Perit Muuga grunge fotoseeria Foto: Kristiina Tiimus

«Meie pildiseeria ja video ongi tehtud just grunge võtmes, sümboliseerides minu jaoks seda mõtet, mida mina võiksin mõelda neid riideid kandes ja mida ma kujutlesin neid riideid disainides. Idee viisakast klassikalisest riietusest, milles tegelikkuses peitub see tunne, mida tundsin teismelisena. Minu jaoks oli see üks põnevamaid aegu elus just sellel lihtsal põhjusel, et mida noorem sa oled, seda põnevam kõik on. Sellist emotsioonide virvarri ja vaimustust elust ei ole lihtsalt võimalik täiskasvanuna kogeda. See ongi see tunne, mida need riided võiksid kandjas sisimas tekitada,» rääkis Muuga, et olles igati viksid ja viisakad täiskasvanute riided, võiks kandja end sisimas tunda siiski nagu need seksapiilsed grungetüdrukud piltidelt, kelle elu on täis põnevaid esmakogemusi.

Perit Muuga grunge fotoseeria
Perit Muuga grunge fotoseeria Foto: Kristiina Tiimus

Pildistas, filmis ja jumestas Perit Muuga hea sõbranna Kristiina Tiimus. Soengud tegi oma ala professionaal Aili Püss. Karakteriga modellid on Elizabeth Jõgi ja Mari-Ell Mets. Pildistatud ja filmitud Tallinna tänavatel. Riideid saab osta Perit Muuga salongist aadressil Masina 22, Tallinnas või tellida pakiga lähimasse pakiautomaati. Vaata lähemalt ka Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles