Norras anti kohtusse juuksur, kes keeldus hijabis klienti teenindamast (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Norras kaevati kohtusse juuksur, kes ei soovinud teenindada hijabi kandnud mosleminaist, tegemist on Norras esimese kohtujuhtumiga, milles käsitletakse moslemite peakatmist.

Juuksur Merete Hodnet võib religioosse diskrimineerimise eest ees oodata rohkem kui kahenädalane vanglakaristus, edastab The Local.

Edela-Norras Brynes salongi pidav Hodne keeldus Malika Bayani teenindamast möödunud aasta oktoobris.

Kohtudokumentide kohaselt oli Hodne öelnud Bayanile, et mosleminaine peab leidma mõne teise juuksurisalongi, sest tema teda ei teeninda.

«Tegemist on minu salongiga, kus mina otsustan ja ma ei soovi temasuguseid «saatanlikke» kliente. Saatan on islamist, muhameedlus ja hijab on ideoloogilised sümbolid nagu svastika, mis esindab natsismi,» teatas juuksur.

Varem islamivastases PEGIDA liikumises aktiivselt tegutsenud naine lisas, et kui ta võtaks oma salongis vastu hijabis kliente, siis jääks ta meesklientidest ilma, kuna mosleminaised ei tohi meeste juuresolekul olla katmata peaga.

24-aastase Bayani teatel tundis ta end solvatuna, kuna juhtum leidis aset avalikus paigas ja tema sünnimaal.

«Ma ei saa olla saatanast, kui küsin juuksurisalongis, et kui palju maksab soengu tegemine,» teatas solvunud klient.

Juuksur keeldus religioosse diskrimineerimise seaduse alusel maksmast 8000 Norra krooni (870 eurot) trahvi ja selle tõttu viis politsei juhtum lõpuks Jæreni piirkonnakohtusse.

Politsei teatel tahavad nad kohtu kaudu nõuda juuksurilt trahvi 9600 Norra krooni ja kui ta selle maksmisest keeldub, siis 19 päeva pikkust vangistust. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles