Märt Avandi: ameeriklased küsisid, et miks te politseid ei kutsunud, kui küüditamine oli (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi
Märt Avandi Foto: Kanal 2

Märt Avandi rääkis Kanal 2 erisaates «Eesti hittfilmide TOP 25», et Ameerika kinopublik oli Kuldgloobusele kandideerinud draamast «Vehkleja» väga suures vaimustuses.

«Tagasiside sealsamas USAs oli täiesti pöörane. Nad olid nii vaimustuses, et nad nutsid, jooksid pikali ja kallistasid ja musitasid, et sa oled maailma kõige parem. Seda kõike on muidugi tore kuulda, aga see on selline ameeriklase mentaliteet. Et võtame veerand maha. Aga mis siis! Kui nad seal tõesti juubeldavad, tõusevad püsti ja karjuvad ja trambivad jalgu, sest nad olid nii vaimustuses sellest filmist. Me näitasime seda mitmel pool. Nende vastuvõtt oli tõesti täiesti pöörane. Ameerikamaal läheb see film kindlasti palju paremini peale, sest oma lihtsuses on see just nende maitse. Mitte, et mujal oleks seda kehvasti vastu võetud,» meenutas Avandi.

«Need küsimused, mis siis esitati, olid ikkagi valdavalt seoses meie ajalooga, et mis lugu see üldse on. Noh, sellises stiilis ka muidugi, et kui küüditamine oli, siis miks te politseid ei kutsunud. Aga me saime küll rääkida ja avada seda tausta, et mida tähendas üldse Nõukogude Liit ja selle ikke all olemine. Mis hirmud olid ja kui kohutav see aeg tegelikult oli. Küsiti küll ja vähemalt mingile osale ameeriklastest oli sellest kasu ja nad said targemaks,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles