Pildid ja video: happerünnakus näo kaotanud naine astus modellina lavale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indiast pärit noor naine langes kaks aastat tagasi happerünnaku ohvriks, kuid nüüd astus modellina üles New Yorgi moenädalal.

19-aastane Reshma Quereshi avas FTL Moda show India moelooja Archana Kochari valges ja kirjus kleidis ning sa tugeva aplausi osaliseks, edastab Reuters.

Kaks aastat tagasi Allahabadis väävelhappe rünnaku alla sattunud naine kaotas ühe silma ja ta nägu sai raskeid põletushaavu. Teo panid toime ta enda pereliikmed, kuna nende arvates käitus noor naine valesti.

Quereshi arvas, et sureb näovigastuse tõttu ega osanud unistadagi välismaale reisimisest ega modelliks saamisest.

Talle tehti mitu nahasiirdamise operatsiooni ja ta langes depressiooni, kuid saatus viis ta tema elu kõige süngemal perioodil kokku vägivalla ohvreid abistava organisatsiooniga Make Love Not Scars.

See organisatsioon valis Quereshi oma kampaaniavideosse esinejaks ning just see viis ta lõpuks New Yorki moelavale.

Indialanna loodab, et ta julge pealehakkamine annab jõudu ka teistele happerünnaku all kannatanutele.

«Vaid happerünnaku ohvrid mõistavad, millest nad läbi käivad. Tahan teha kõik, et happerünnakuid enam ei oleks. Olen õnnelik, et sain sellise võimaluse,» teatas naine.

Igal aastal toimub Kagu-Aasia riikides umbes 1500 happerünnakut, kuid asjatundjate hinnangul võib neid märgatavalt rohkem olla.

Indias leiab selliseid rünnakuid aset enim, seda teevad eelkõige tõrjutud kosilased ja hüljatud abikaasad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles