Galerii: Morna linn valmistub 24. hooajaks. Vaata, mida põnevat on Õnne tänaval toimumas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Morna linnas elavad sellised inimesed, keda ajahammas lihtsalt ei pure. Maailm väljaspool igale eestlasele tuttavat väikelinna muutub aga tormilise kiirusega ja keegi ei saa ennast tänapäeval täielikult turvaliselt tunda. Õnne tänaval hoitakse kõigest hoolimata lippu kõrgel ja ei anta alla ilma võitluseta, olgu see siis tundmatute välismaalaste, pahatahtlike naabrite või oma perekonnas aastaid käärinud valede vastu.

Kevadel suure hurraaga Soome kolinud Jaanuse pere on jälle kodulinnas tagasi. Janel ja lastel on küll sabad jalge vahel, kuid Helsingist lahkumise juures on ka häid pooli. Saatus toob neid kogu kambaga tagasi Õnne 13 majja ja noored peavad õppima katust jagama nii Alma kui Marega.

Allan peab kõigele vaatamata ikka veel vastu ja otsustab hakata Morna Turvafirma kõrvalt ka Lätist viina vedamisega tegelema. Mälestused Annelist ja kevadel toimunud maaliröövist käivad tal aga igapäevaselt järel ja seda nii halvas kui heas mõttes. Pole ju politsei ikka veel süüdlast kätte saanud ning aina rohkem hakkab tunduma, et Allan on Vissi majas toime pandud kuritööga tihedamalt seotud, kui ta tahaks kellegi tunnistada.

Laine ei oska mitte midagi ette võtta Krissuga, kes on otsustanud Morna linna pagulaste eest kaitsmise lõplikult enda kätte võtta. Koos Jürkaga toob vabadusvõitlejast majaperemees välja unustuste hõlma ja kaevu põhja jäänud püstoli. Relvaga on aga see häda, et kui ta juba kätte saadakse, peab temast ka pauk tulema.

Evelini ja Henry majas on keeruline periood. Spaas tehakse suurt remonti ja Harry Ahven jõuab tagasi oma Hispaania palverännakult, mis ei möödunud sugugi ootuspäraselt. Alles pool aastat tagasi abiellunud noored aga on hakanud suve jooksul teineteisest mööda rääkima ja asjale ei aita kaasa ka see, et nagu Allanit, kisub ka Henryt aina rohkem Läti poole. Erinevalt praktilise meelega Allanist on noorel Ahvenal aga naabervabariigi külastamiseks hoopis tumedamad põhjused.

Are on jälle jalad alla saanud ja tahab lausa ülikooli minna. Tema käe all hakkab Morna Hotellile jälle elu sisse tulema, kuid Georgi sõnad äri kasumliku poole kohta panevad naise pähe hoopis hulljulged mõtted küpsema.

Uuevariku kodakondsetel tuleb aga võtta ette üks pikk ja kurnav kohtutee. Naabermaja Ardi on neid hoopis uuest küljest rünnanud ning enam ei ole midagi muud teha. Riks, Annemai ja Ülu tahavad iga hinna eest oma armsat talu päästa, isegi kui nende vastu on juba ammu kõigile tuttav armutu advokaat Ivar Karineem.

«Õnne 13» sügis 2016
«Õnne 13» sügis 2016 Foto: Ülo Josing/ ERR

Mis kogu sellest loost saab, selgub alles kevadel, kuid ühes võivad «Õnne 13» vaatajad kindlad olla – üks õige Eesti mees niisama lihtsalt alla ei anna.

Nõnda see elu-eluke Mornas veereb. Rahulikult ja tuttavalt, aga üle aina uute käbide ja kändude. Peaasi, et ikka üheskoos vanade tuttavate ja kallite sõprade keskel.

«Õnne 13» uus hooaeg on ETV eetris alates 10. septembrist laupäeva õhtuti kell 20.30, kordus järgmisel laupäeval kell 10.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles