Vaata, kust on kõige kallim ja kust kõige soodsam lennata

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markku Ulander/AP

Lennukipiletite hindu võrdlev veebileht kiwi.com analüüsis nii rahvusvaheliste lendude, kui ka riigisiseste lendude piletihindasid ja leidis, et kõige odavam on lennata Indiast ja India sisestel liinidel. 

Uuriti kõige odavamaid ja kallimaid lennufirmasid ning võeti arvesse nii kõrghetki, kui ka vaiksemaid perioode, vahendab Lonely Planet. Selgus, et Indias kujunes 100 kilomeetri hinnaks keskmiselt ainult kaks eurot ja kakskümmend senti. Kui võtta arvesse ainult siselende, siis kujuneb 100 kilomeetri hinnaks uskumatu 1.55. Malaisia ei jäänud kaugele maha, seal on 100 kilomeetri hind 2.60 ja kolmandal kohal olevalal Venemaal ligi neli eurot 100 kilomeetrit. Erinevalt Indiast on Venemaalt võimalik väga odavalt välja lennata, aga riigisisesed lennud on selle asemel kaks korda kallimad.

Kõige kallim on lennata Araabia Ühendemiraatidest ja eriti kallid on sealsed siselennud, mis kokku tegid 100 kilomeetri hinnaks 72.5 eurot. Teisel kohal on Soome, kus 100 kilomeetrit maksab keskmiselt ligi 35 eurot ja kolmandale kohale arvati Katar 34.5 euroga saja kilomeetri kohta. 

Lennupiletite hinnad on tegelikult odavnenud peamiselt kütuse hinna languse tõttu. Näiteks Ameerikas on lennuhinnad sellel suvel seitsme aasta kõige madalamal tasemel. Eksperdid soovitavad parima hinna jaoks osta piletid täpselt 54 päeva enne reisi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles