Eesti esimesed LesMills Master Trainerid juhendavad Eesti suurima fitnessfestivali treeninguid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Pokosta
Julia Pokosta Foto: SIIM KINNAS

Kuigi LesMills treeningud (BodyPump, BodyBalance, BodyCombat jpm) on olnud Eesti spordiklubides juba aastaid populaarsed, siis polnud kuni selle aastani Eestil ühtegi rahvusvaheliselt tunnustatud ja sertifitseeritud treenerit. Käesoleval aastal omistati kolmele Eesti treenerile kõrgelt hinnatud Master Trainer tiitel.

Kuidas saada rahvusvaheliseks fitness-treeneriks?

LesMills rahvusvaheliseks instruktoriks ehk Master treeneri saamise eelduseks on vähemalt 1-aastane LesMills treeneri kogemus vastava programmiga ning eesti ning inglise keele väga hea oskus, tõi esile Les Mills Põhja regiooni juht Allar Elerand.

«Hinnatud rahvusvahelise sertifikaadi saamiseks tuli kandidaatidel esmalt esitada 30-minutiline video enda juhendatud treeningust koos motivatsioonikirjaga. Finaali jõudnud kandidaadid pidid juhendama kahte treeninglugu, kus rahvusvaheline žürii hindas tehnilist sooritust, rütmi tunnetust, füüsilist võimekust, juhendamisoskust, kontakti saavutamist teiste osalejatega, isikuomadusi ning motivatsiooni,» selgitas Elerand valikuprotsessi, tuues esile, et lühikese treeningajaga tuli treeneritel enda pädevust ja sobivust tõestada ning ka silma jääda.

Eesti esimesed sertifitseeritud LesMills Master Traineriteks valiti Siim Kelner (BodyBalance ja BoduPump), Julia Pokosta (BodyPump) ja Kersti Ojalill (BodyBalance), kes peavad sertifitseeritud treeneritena nüüdsest läbi viima ka Baltikumi kvartal- ja baaskoolitusi ning instruktorite täiendkoolitusi.

Foto: Promopilt

Selle aasta suurimal fitness festivalil – Reebok Fitness Festival - mis toimub 24. septembril Tallinnas Kultuurikatlas, juhendavad Master treenerid ühe päeva jooksul lausa kaheksat LesMills treeningut, sh ka neile Master Trainer’i staatuse toonud treeninguid, mis võimaldab igapäevasest palju enamatel huvilistel osa saada maailmatasemel treeningutest.

Ereland usub, et rahvusvaheliselt hinnatud Eesti treenerid aitavad rühmatreeningute kultuuri Eestis jõudsalt edasi viia, tuues järjest enam uusi treenijaid saalidesse ning innustades ka teisi elukutselisi treenereid n-ö mugavustsoonist välja astuma.

Siim Kelner, Eesti esimene ja ainuke meestreener, kes on maailma populaarseima treeningsüsteemi Master, sõnas, et rahvusvahelise instruktori staatus nõuab igal treeningul 100%-list keskendumist ja panustamist, et kõik juhendatavad sooritaksid elemente korrektselt, oleksid motiveeritud ja lahkuksid trennist hea energiaga, olles saanud paraja treeningkoormuse. «Seetõttu on Reebok Fitness Festival nii mulle kui ka kõigile osalejate väljakutseks ­– saalis on tavapärasest treeningust märksa enam osalejaid, kes kõik peavad saama maailma tasemel treeningu osaliseks,» sõnas Kelner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles