MoeKunstiKino toob taas Tallinnasse värskeimad moedokumentaalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MoeKunstiKino toob Tallinnasse värskeimad moedokumentaalid
MoeKunstiKino toob Tallinnasse värskeimad moedokumentaalid Foto: Kino Sõprus

6.-12. oktoobril toimub Tallinnas moefilmide festival MoeKunstiKino, mille raames linastuvad kinos Sõprus värsked moeteemalised dokumentaalfilmid. MoeKunstiKino esitleb Viru Keskus ning festivali korraldaja ja eestvedaja on Helen Saluveer.

 
Foto: Kino Sõprus

Korraldaja sõnul on ürituse programm mitmekesine.

«Linastuvates filmides on nii väga isiklikke persoonilugusid kui ka üldisemaid hetki moeajaloost,» kinnitab Saluveer.  «Moedokumentaalid avavad selle kõiki inimesi puudutava valdkonna telgitaguseid ning aitavad paremini aru saada, miks ja kuidas moemaailm toimib.»

Foto: Kino Sõprus

Yohji Yamamoto, Anna Wintour, Anna Piaggi ja Robert Mapplethorpe on vaid mõned kuulsatest nimedest, kes maailmas palju tähelepanu pälvinud linateostes üles astuvad.

Programmi kuuluvaid filme juhatavad sisse kohalikud moespetsialistid, teiste hulgas Toomas Volkmann, Laura Kallasvee, Anne Vetik ja Marion Laev, lisaks toimub eriüritus moelooja Piret Ilvese stuudios.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemia Avatud Akadeemia moestilistika osakonnaga saab uudistada ka tudengite loodud moevideosid, mis valminud sel kevadel projekti FashioNINE nime all filmioperaator Mait Mäekivi ja moelooja Vilve Undi juhendamisel.

Foto: Kino Sõprus

Lisainfo www.moekunstikino.ee ja Facebooki lehel. Piletid on müügil Piletilevis ja kino Sõpruse kassas.

Foto: Kino Sõprus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles