Miks pole ühestki Eesti muusikust saanud ülemaailmset superstaari?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv
Kerli Kõiv Foto: Kanal 2

Täna õhtul kell 21:30 jõuab Kanal 2 ekraanile haarav kaheosaline teleuurimus „Eesti staarid suure läbimurde ootel“, mis otsib muusikutelt ja meelelahutusäri niiditõmbajatelt vastust, kuhu on jäänud kõik eestlaste kauaoodatud rahvusvahelised edulood.

Miks ei ole ükski Eesti popmuusik suutnud end tippude tippu murda, samale pulgale Madonna, Justin Bieberi või Metallicaga? Miks on katkenud nii mitmed lootustandvalt alanud rahvusvahelised tähelennud ja kes on oma unistusele kõige lähemale jõudnud? Kaheosalises erisaates räägivad oma loo artistid, kelle algus rahvusvahelises meelelahutusmaailmas on andnud lootust suurele edule, kuid ühel hetkel on nemadki pidanud tõdema, et lagi on saavutatud või pole lihtsalt suur muusikaäri neile meeltmööda.

„Need ohvrid on meeletud,“ leiab Kerli Kõiv. „Popvärk ongi lühike,“ arvab Mihkel Raud. „Läbilöögivõimalus on väike,“ möönab Lenna. Nii nemad kui paljud teised Eesti artistid teavad, mida tähendab suurelt unistada ja kui suur pingutus on tegelikult rahvusvaheliselt läbi lüüa. Erisaates jagavad oma kogemusi ja selgitusi lisaks Kerli Kõivule, Lennale ja Mihkel Rauale veel Maarja-Liis Ilus, Ewert Sundja, Iris Vesik, Jalmar Vabarna jpt. Lisaks Eesti artistidele kuuleb aga ka teist vaatenurka, mida esindavad produtsendid ja rahvusvaheliste plaadifirmade esindajad.

„Eesti staarid suure läbimurde ootel“ on Kanal 2s täna kell 21:30, kohe pärast politseisaadet „Krimi“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles