Lenna Kuurmaa: me tegime vea, et Brandese alt lahkusime - võibolla tegutseks Vanilla Ninja siiani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa
Lenna Kuurmaa Foto: Kanal 2

Lenna Kuurmaa tunnistas Kanal 2 erisaates «Eesti staarid suure läbimurde ootel», et oleks Vanilla Ninja võibolla siiani tegev, kui nad poleks produtsent David Brandesega koostööd lõpetanud.

Vanilla Ninja saavutas suure edu Saksamaal, kus anti hulgaliselt kontserte.

«Meie eest hoolitseti ikka väga hästi. Meil olid grimmarid, tuurimänedžerid ja assistendid ja kõige jaoks oli ikkagi inimene. Alguses ei teeninud loomulikult midagi. Meil maksti lihtsalt elu kinni,» meenutas Lenna. «Kui bänd oli ennast tõestanud, vähemalt müügi järgi, siis meie sissetulek oli normaalne. Teenisime rohkem kui praegu.»

Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Foto: Kanal 2

«Jamaks kiskus siis, kui meie hakkasime ka oma peaga mõtlema, et võiks olla paremad tingimused ja võiks nõuda rohkem. Siis me otsustasime David Brandesega koostöö lõpetada. Leidsime enda ümber uue mänedžmendi, kes meie eest hoolitses ja aitas teha uue plaadilepingu EMI Germanyga. Selle plaadiga ei läinud nii edukalt. Siis ilmus David Brandes uuesti välja ja kaebas EMI kohtusse. Ühesõnaga, hakkas mingisugune õiguste üle jagelemine suurte kalade vahel. Ja meie olime seal keskel lihtsalt. Lõpuks EMI võitis ikkagi, aga siis polnud meil enam mõtet teha midagi, sest sellest oli juba nii palju möödas,» seletas Lenna. 

Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Foto: Kanal 2

«Ma arvan, et võibolla mõnes mõttes me tegime vea, et läksime Davidi alt ära. Võibolla me oleksime siiamaani jätkanud. EMI ehk suurfirma panustas meisse vähem kui üksikindiviid, kes tagus päevast päeva seda rauda, kuni see oli kuum. Suurfirmadega - meil on ka muid näiteid - võib juhtuda nii, et sign'itakse leping ja artist, pannakse see plaat riiulile ning rohkem ei juhtu midagi,» nentis Lenna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles