Galerii! Esmakordne Särin tõi festivalile esinema Raplast pärit staarid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rapla uus teatri- ja muusikafestival Särin tõi 16. ja 17. septembril tagasi kodulinna 15 artisti, kes on kõik vähemal või rohkemal moel seotud Rapla maakonnaga. Vaiko Eplik, Mick Pedaja, Mari Jürjens, Sten-Olle Moldau, RÜÜT, Improteater Impeerium koos Mikk Jürjensiga (Tallinna Linnateater), Tintura, Marju Metssalu, Kahekese, Malena ja Pärt Uusbergi loominguga Mitte-Riinimanda noortekoor astusid kõik kahel päeval üles.

Festivali loomingulise juhi näitleja ja muusiku Maili Metssalu sõnul on põnev tutvustada kohalikele ja ka teistele külastajatele Rapla uusi paiku ning tuua fookusesse kohalikud talendid muusika- ja teatrimaastikult.

Festival toimus esmakordselt ning mõlemal päeval toodi publikuni nii muusikuid kui ka teatrietendusi. Festivali põhiidee oli tuua kokku Raplamaalt pärit loojad ja teha selle kandi rikkus nähtavaks kogu Eestile. Ühtlasi avati Raplas festivali raames ka uus Kultuuriklubi BAAS, mis tegutseb kunagistes Rapla autobaasi ruumides.

«Esimene Särin läks väga mõnusalt ja koduselt. Oli rõõm näha kohalikke, kes tulid omadele kaasa elama, publiku vanus oli väga erinev. Aga oli ka neid, kes tulid ka mujalt Särinaks kohale. Atmosfäär oli mõnus!» kinnitasid korraldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles