Vahur Valgmaa tegi avastuse: igat pagulast ei maksa vihata või karta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clazzi 10 juubelipidu
Vahur Valgmaa; Elisa Kolk, Koit Toome
Clazzi 10 juubelipidu Vahur Valgmaa; Elisa Kolk, Koit Toome Foto: Viktor Burkivski

Produtsent Vahur Valgmaa jagas sotsiaalmeedias oma kokkupuudet Süüria põgenikuga ning avastas, et igat pagulast ei peagi kartma või vihkama.

«Pagulastest. Käisin just Türgis ja vestluse käigus tuli välja, et hotelli retseptsioonis meid vastu võtnud noormees oli Süüria põgenik, niiöelda valge araablane,» kirjutab mees Facebookis oma kogemusest.

«Minu arusaam ja arvamus selle vestluse käigus kogu sellest olukorrast muutus. Tegemist oli täiesti tubli ja normaalse inimesega, kes oli oma ärist ilma jäänud, kelle silme all oli maha lastud tema sõber...» 

Valgmaa uuris temalt ka terroristide kohta. «Ta seletas selle asja väga ilusti lahti - kes on kurjategija süürias, on kurjategija ka Saksamaal või mujal. Paljud inimesed on läinud sellest olukorrast hulluks ja paljud pole elus ühtegi raamatut lugenud.»

Koos jõuti lahendusele, et probleem oleks palju väiksem, kui Euroopa oleks algusest peale korralikult põgenikke taustu ja tervislikku seisukorda uurinud, hädasolijaid ravinud, neid tavaühiskonnast eemale hoidnud. «Selle jutu point on see, et igat pagulast ei maksa vihata või karta...» võttis mees kokku.

Mida arvad Sina, hea lugeja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles