Egiptlased abiellusid keset «kuuma» Tahriri väljakut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlased abiellusid keset «kuuma» Tahriri väljakut
Egiptlased abiellusid keset «kuuma» Tahriri väljakut Foto: gulfnews.com

Kairos asuv Tahriti väljak on viimase kahe nädala jooksul olnud Egiptuse valitsuse vastu mässajate meelispaigaks.

Tahriri väljakul leidsid aset ka president Hosni Mubaraki pooldajate ja vastaste vahelised verised kokkupõrked, edastab Gulf News.

Kuid selle väljakuga seostub nüüd ka üks positiivne asi. Seal abiellus üks egiptlastest paar.

«Meeleavaldajad on nüüd osa meie perekonnast. Oleme protestinud, elanud ja naernud koos nendega siin väljakul. Tahtsime, et meie õnnest saaksid kõik siin olijad osa,» lausus 29-aastane peigmees Ahmed Zafaan.

Zafaani ja ta abikaasa, 22-aastase Ola Abdel Hamidi sõnul olid ka nende pulmad poliitaktsioon, millega nad nõudsid Egiptusse demokraatiat.

Paari pulmad sujusid rahulikult, kuid neil oli hiljem raskusi väljakult lahkumisega. Meeleavaldajad peatasid neid pidevalt, et õnnitleda.

Paari arvates osales nende pulmas üle 300 000 inimese. Nad lisasid, et otsustasid abielluda pärast seda, kui olid kümme päeva Tahriri väljakul protestinud.

Farmakoloog Zaafan ja ta abikaasa kuuluvad mittetulundusühingusse Tulevikuloojad, mis võitleb inimõiguste ja hariduse eest. Zaafan valiti selle grupi narkootikumidevastase võitluse allüksuse juhiks.

See 50 000 liikmega ühing on osalenud aktiivselt Tahriri väljakul toimunud sündmustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles