Muusikapäeval saab Tallinnas kontserte nautida ka ühistranspordis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistranspordi buss.
Tallinna ühistranspordi buss. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelisel Muusikapäeval, 1. oktoobril toimub Tallinnas mitmeid tasuta kontserte, mis toimuvad nii linnatänavatel, ühistranspordis ja teistes tavatutes paikades üle linna.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart kutsub kõiki linlasi Muusikapäeval linnapildis muusikuid märkama ning kontsertidest osa saama. „ Sel päeval on kõigil võimalus täita oma hing kaunite helidega ning saada positiivne elamus terveks päevaks. Muusikapäeva raames astuvad tavaliselt peentes kontserdisaalides esinevad muusikud tasuta üles tänaval ning  jõuavad nii ühistransporti kui isegi linnasauna,“ märkis Kõlvart.

Tallinna linn toetab Muusikapäeval kokku kaheksa kontserdi korraldamist: kell 10.23  musitseerivad bussis nr 18 (Viru keskus–Laagri suunal) Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid. Kell 11 aga saab Estonia peatusest alates kuulda 17. liini bussis autobussijaama poole sõites tütarlastekoori Ellerhein, kell 11.11 musitseerivad bussis nr 18 liinil Laagri – Viru keskus taas Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid.

Kell 12 annab Tallinna Kammerorkester kontserdi Mustamäe kultuurikeskuses Kaja. Kell 13.17 musitseerivad trollis nr 5 (Balti jaam–Akadeemia tee) Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid, musitseerides ka kell 13.43 trollis nr 5 (Akadeemia tee – Balti jaam). Kell 15.54 astuvad Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid üles ka trammis nr 4 (Tondi-Ülemiste) ja kell 16.30 trammis nr 4 (Ülemiste–Tondi).

Lisaks eelmainitutele toimub pealinnas veel mitmeid teisi kontserte eri paigus. Nii juhatab Muusikapäeva sisse kell 7.56 metsosopran Triin Ella ja akordionist Kristel Laas, kes hakkavad musitseerivad Tallinna-Keila elektrirongis. Keilast asutakse samade esinejate saatel teele kell 8.51. Kell 11.30 annab ERSO kontserdi Telliskivi loomelinnaku poetänaval, samal ajal algab ka tütarlastekoori Ellerhein kontsert Tallinna Bussijaamas. Kell 12 esineb Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri brass Telliskivi loomelinnaku Punases majas ja kell 12 astub Lindakivi kultuurikeskuses üles Eesti rahvusmeeskoor. ETV tütarlastekoor esineb Kalevi spaa veekeskuses kell 14.30 ja kell 15.00 esineb Kalma saunas Estonia teatri tenor Mati Turi.  

Muusikapäevale paneb punkti muusikapreemiate tseremoonia, mis toimub sel aastal juba 10. sünnipäeva tähistavas Kumu kunstimuuseumis.

Muusikapäeval toimuvad kontserdid ja algusajad leiab kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles