TFW/ Katre Arula toob lavale muusikafestivalidest inspireeritud romantilise kollektsiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2016.aasta Katre Arula kleidikollektsioon «Festival day» on inspiratsiooni saanud suvistest muusikafestivalidest, peegeldades Eestimaal veedetud erilisi hetki. Kleidid on romantilised ning naiselikud, muutes kandja enesekindlaks ja mitte kunagi nähtamatuks. 

Kollektsiooni «Festival day» läbivaks jooneks on täpsust nõudvad autori eksperimentaaltehnikates valminud motiivid, mis pärinevad rahvakunstist.

Katre Arula kollektsioon «Festival Day» 2016
Katre Arula kollektsioon «Festival Day» 2016 Foto: Sandra Urvak

Uue ja vana vahel kooskõla otsides on kasutuse leidnud nii uued, vanad kui ka taaskasutsmaterjalid.

Katre Arula kollektsioon «Festival Day» 2016
Katre Arula kollektsioon «Festival Day» 2016 Foto: Sandra Urvak

KATRE ARULA

Olen vabakutseline ja pean ennast rohkem käsitöömeistriks kui moeloojaks. Tegutsen Põltsamaal lossihoovis omanimelises meistrikojas. Mind inspireerib esiemade pärand, vana ja uue kooskõla. Pean ennast ka leiutajaks. Loon uusi eksperimentaaltehnikaid, mis võimaldavad originaalloomingut ilmestada põnevatetäpsust nõudvate motiivide ja käsitööelementidega.

Katre Arula portree
Katre Arula portree Foto: Sandra Urvak

Täna on minu töid iseloomustatud: «tähenduslik täiuslikkus, peensusteni häälestatud ornamendid». Olen Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu juhatuse liige, Eesti Moekunstnike Ühenduse liige. Minu autoritehnikas tooted kannavad märki TUNNUSTATUD EESTI KÄSITÖÖ. 2013 aastal ilmus raamat «Ajatud lapitööd», kirjastus Pegasus. Olen osalenud paljudel ühisnäitustel ja korraldanud isikunäitusi.

Katre Arula kollektsiooni saab Tallinn Fashion Week 2016 raames moelaval näha neljapäeval, 20.oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles