Kanadas hakatakse koolitama kanepispetsialiste

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: SCANPIX

Kanadas asuvas prantsuskeelses ülikoolis College Communautaire du Nouveau-Brunswick hakatakse järgmisel aastal üliõpilastele õpetama kanepi kasvatamist, kuna ravikanepit tootvad firmad vajavad kanepispetsialiste.

Ülikooli õppeprogrammide koordinaatori Michel Doucet teatel on kanepi kasvatamist ja teisi sellega seonduvaid vajalikke oskusi õppinutel pärast kooli lõpetamist töökoht olemas, edastab Reuters.

Ta lisas, et kanepikasvatamise õppeprogrammid on väljatöötamisel ning kursuse lõpetanud saavad vajalikud oskused, et hakata ravikanepit kasvatama ja töötlema.

Kanada peaminister Justin Trudeau teatas juba möödunud aastal, et tavatarbimise kanep tuleb legaliseerida, Kanada valitsus peaks selleteemalist uut seadust tutvustama 2017. aastal.

Meditsiiniline kanep on Kanadas juba mõnda aega lubatud, kuid seda kanepit tootvad firmad soovivad äritegevust laiendada ja loodavad, et kanepitooted jõuavad ka tavatarbijani.

Kanada New Brunswicki juhid investeerisid üle kolme miljoni dollari meditsiinilist kanepit tootvasse firmasse, luues sellega piirkonnas 208 uut töökohta.

750 000 elanikuga New Brunswickis on majandusprobleeme, kuna toimub rahva väljaränne läänepoole, napib spetsialiste ja töökäsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles