Vaata, mille eest võid välismaal vangi sattuda

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebasündsas käitumises süüdi mõistetud turistid Malaysias
Ebasündsas käitumises süüdi mõistetud turistid Malaysias Foto: SCANPIX

 Asju, mille eest võib välismaal vangi sattuda, on hulgaliselt ning enne kuhugi reisimist tuleks kindlasti üle kontrollida kohalik seadus.

Reegleid, mille vastu eksida, on palju, kuid enamasti saab vigu vältida, kui käituda viisakalt ja järgida meilegi tuntud norme. Siiski on mõned erireeglid, mida peaks teadma, et mitte kogemata nende vastu eksida, vahendab news.com.au.

Malaisia

Lisaks vanglakaristusele peetakse Malaisias populaarseks karistusmeetodiks veel ka kepiga peksmist, mida on oma nahal tundnud paljud turistid ja kohalikud. Täiest jõust saadud löök tekitab piinavat valu, mis on kannatanute sõnul kirjeldamatu. Malaisias on kepihoobid alati täiskasvanute karistamise üks osa.

1. Üheksa Austraalia koolipoissi lõpetasid vangikongis, sest nad võtsid end avalikus kohas aluspesu väele. See iseenesest ei olekski ehk veel karistust väärt, kuid nende pesu oli Malaisia lipu värvides, mistõttu peeti seda solvanguks.

2. 20-aastane vanglakaristus ja kepihoobid ootavad neid, kes jäävad vahele homoseksuaalsete kalduvuste pärast.

3. 19-aastane kohalik mõisteti alles hiljuti vangi sotsiaalmeedias kuningliku pere solvamise eest. Üks kohalik kunstnik arreteeriti peaministrist klounikarikatuuri joonistamise eest.

4. Kindlasti tuleks vältida ka pomminaljade tegemist Kuala Lumpuri lennujaamas, sest sealsed korrakaitsjad võtavad seda väga tõsiselt ning nii võid end trellide tagant leida. Ainuüksi eelmisel aastal arreteeriti 15 inimest, kes ütlesid lennujaamas sõna «pomm».

Araabia Ühendemiraadid

1. Austraallane Jodi Magi õpetas Ühendemiraatides graafilist disaini. Ta nägi, kuidas üks auto on parkinud üle kahe invaliidikoha ning tegi sellest pilti ja postitas Facebooki. Ei läinud kaua, kui ta mõisteti süüdi sotsiaalmeedias teise inimese kohta halbade asjade kirjutamises. Kõigepealt viidi Magi vangi ning siis saadeti ta riigist välja.

2. Alicia Gali pandi vangi, sest väidetavalt olid tal mehega ebaseaduslikud seksuaalsuhted. Süüdistus esitati naisele pärast seda, kui ta esitas politseile avalduse, et töökaaslased uimastasid ning vägistasid teda.

Myanmar

1. Myanmaris võetakse tõsiselt usu solvamist, mistõttu viidi 13 aastaks vangi mees, kes postitas Facebooki lõbusa pildi Buddhast. Pildiga üritati reklaamida odavaid jooke ühes baaris. Mees elas üksikkongis, kus ei olnud ühtegi akent, mistõttu seal ei kustutatud kordagi tulesid.

Singapur

Singapuris ei tohiks närida nätsu, visata prügi maha, vandaalitseda, ropendada, käituda kehvasti või kedagi teist sobimatult puudutada. Lisaks ei tohi suitsetada avalikes kohtades või restoranides, sülitada või vales kohas teed ületada. Süüdistuse võib saada ka e-sigarettide, e-piipude, e-sigarite toomise või täitematerjalide kaasavõtmise eest, isegi kui need on vaid isiklikuks tarbeks.

1. Ameerika Ühendriikide teismelisele mõisteti autodele joonistamise ja teemärkide varastamise eest kuus kepilööki. Pärast otsuse edasikaebamist vähendati karistust nelja kepilöögini.

2. Eelmisel aastal mõisteti kahele sakslasele rongijaama sissemurdmise ja rongidele joonistamise eest üheksa kuud vangistust ning kolm kepilööki.

3. Purjus peaga sõitmise eest võib Singapuris saada karistuseks 10 aastat vangistust.

Tai

Tais viib vanglasse kuninga solvamine

1. Eelmisel aastal esitati süüdistus ühele tehasetöötajale, kes oli teinud sarkastilise kommentaari kuninga lemmikkoera Copperi kohta. Meest ähvardati 37 aasta pikkuse vangistusega, sest väidetavalt oli tal ka internetis kirjutisi, mis kuningat solvasid.

2. 2011. aastal mõisteti Tai kodanik 20 aastaks vangi, sest ta saatis sõnumeid kuningat solvava sisuga.

Rwanda

Keskkonna heaolust lähtudes keelustati Rwandas juba mõni aeg tagasi kilekotid. See lõi kottidele aga suure musta turu, mistõttu hakati karmilt karistama kõiki, keda nähti kandmas mõnd kilekotti.

Bali

Bali on tuntud peopaik, kuid siiski tasub seal olla ettevaatlik. Vaid ühe mahvi kanepisuitsu tõmbamise eest võivad sealsed ametivõimud rikkuja aastaks vangi panna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles