Elu pidu! Metropolide peo hõng Lekkeris

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lekker Dancenight x Öörahu w/ Aurora Halal, Ron Morelli b2b Lee Gamble
Lekker Dancenight x Öörahu w/ Aurora Halal, Ron Morelli b2b Lee Gamble Foto: Klubi Lekker

7. oktoobriks ühendavad omavahel südant pumpavad helisagedused, peoatmosfääri ja tantsulised emotsioonid New York ja London; kohtuvad ekstaatiline Lekker Dancenight ja maailma muusikamaastiku paradigmasid seljatavate naisartistide showcase Öörahu.

Foto: Klubi Lekker

Külla tulevad suurlinlike ööutoopiate looja Aurora Halal, Ameerika põrandaaluse tantsumuusika valgeks laevaks peetava leibeli L.I.E.S. asutaja Ron Morelli ja briti elektrooniline eksperimentaator Lee Gamble. Mehed mängivad back-2-back’i, Halal valib oma plaadid üksinda ja neid toetab DJ setiga kohalik duo Dima Disk.

Aurora Halal on visuaalsusele ja valgusinstallatsioonidele keskenduv kunstnik, fotograaf, dokumentalist, monteerija, muusik, DJ, keda iseloomustavad kõige paremini sõnad „ise tehtud, hästi tehtud“.

Tema poolt mõned aastad tagasi korraldama hakatud Mutual Dreaming peosari lõi jälle särama vahepeal vinduma hakanud Brooklyni techno-skeene. Tema on salapärase New Yorgi külje all toimuva suvefestivali Sustain-Release taga. Halal loob omapäraseid ja sensuaalseid keskkondi, milles rõhk on muusikast ja videokunstist sündinud intiimsel sümbioosil.

Ron Morelli on punk- ja garaažibändi taustaga jänki, kes on nooruspõlves kogu USA bändi tehes läbi rännanud, 18-aastasest peale plaate kogunud ja jõudnud muusika vastu armastuse tundmisest selleni, et tema asutatud plaadifirma L.I.E.S. (Long Island Electrical Systems) annab välja valikut hetkel ehk kõige huvitavamast tantsumuusikast üldse (Greg Beato, Samo DJ,Florian Kupfer, Legowelt).

Lee Gamble tegi paar aastat tagasi meeldejääva ja higise deejay set’i varalahkunud kohvikklubis Protest. Tema ebatraditsiooniline ja katsetav muusikastiil ning julgus erinevaid audiovisuaalseid võtteid proovida on talle taganud magusaimad kohad skeene lemmikfestivalidel.

Gamble on mees, kes hüppab vabalt erinevate helisageduste ja stiilide vahel ning tema partnerlus Ron Morelliga plaadimängijate taga on pidev väljakutse nii mõlemale mehele kui ka teravaid elamusi otsivale tantsijale.

Foto: Klubi Lekker
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles