Suur pildigalerii: Esilinastus Vallo Toomla film «Teesklejad»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 6. oktoobril esilinastus Coca Cola Plazas andeka režissööri Vallo Toomla mängufilm «Teesklejad», mille peaosatäitjateks on Mirtel Pohla ja Priit Võigemast. 

Foto: Ardo Kaljuvee

Vallo Toomla lavastatud «Teesklejad» on esimene Eesti film, mis esilinastus muuseas juba ka San Sebastiani filmifestivalil. See on maailma 14 parima ehk A-kategooria filmifestivalide hulka kuuluv filmisuursündmus. «Teesklejate» meeskonda kuulub ka produtsent Riina Sildos (pildil). 

Foto: Ardo Kaljuvee

Filmi Eesti esilinastus toimus 6. oktoobri õhtul Coca Cola Plazas. 

«Teesklejad» jõuavad Eesti kinodesse 6. oktoobril.

Foto: Ardo Kaljuvee

Filmi režissöör Vallo Toomla ütleb oma filmi kohta nii: “See jutustab loo Annast ja Juhanist, kes on oma suhtega ummikus ja peavad endasse vaatama, et mõista iseenda tõelisi soove, vajadusi, armastust või selle puudumist. Tegin filmi eelkõige hirmust; tundest, et me ei ole piisavalt edukad, rikkad, ilusad, seksikad, pole kogenud erinevaid rõõme ja naudinguid. Hirmust, et me ei ole kunagi teistele ja endale piisavad ning jääme oma lühikese elu jooksul millestki olulisest ilma. Pidev võidujooks teiste ja iseendaga tekitab inimeses kohati skisofreenilise identiteedikriisi ja laiemalt ühiskonnas moraalikriisi. Aga see film ei ole mingi näpuga viibutamine. Inimene on saladus.”



 
 Foto: Ardo Kaljuvee

Filmi stsenaristid on Livia Ulman ja Andris Feldmanis (telesarjad “Kättemaksukontor” ja “Keeris”, lühimängufilm “Roosa kampsun”), kunstnik Eva-Maria Gramakovski (“Klass”, “Väikelinna detektiivid”, “Lumekuninganna”) ja operaator Erik Põllumaa (“Risttuules”, "Roukli", “Kõik muusikud on kaabakad”).

Foto: Ardo Kaljuvee

Filmi peaosades on Mirtel Pohla ja Priit Võigemast, kõrvalosades Mari Abel ja Meelis Rämmeld, kaasa teevad ka Laine Mägi ja Andres Lepik. Filmile annavad oma panuse rahvusvaheliselt tuntud filmitegijad – monteerija Danielius Kokanauskis ja helirežissöör Vladimir Golovnitski.

Mirtel Pohla ja Vallo Toomla esitlesid San Sebastianis filmi «Teesklejad». 
Mirtel Pohla ja Vallo Toomla esitlesid San Sebastianis filmi «Teesklejad». Foto: Repro

“Teesklejate” esmaesitlus toimus 19. septembril San Sebastiani filmifestivalil, kus võisteldi uute filmitalentide kategoorias. Tegemist oli selle maineka festivali ajaloo esimese eestikeelse võistlusfilmiga.

Foto: Ardo Kaljuvee

Filmi “Teesklejad” tootja on produktsioonifirma Amrion OÜ, mille mängufilmid “Klass” (2007), “Mina olin siin” (2008), “Polli päevikud” (2010) „Hella W“ (2011), “Eestlanna Pariisis” (2012), “Kertu” (2013) ja “Ma ei tule tagasi” (2014) on olnud edukad nii festivalidel kui kinolevis. Filmi kaastootjateks on Studio Uljana Kim Leedust ja Locomotive Productions Lätist.

Filmi rahastajateks on erakapital, Eesti Kultuurkapital, Eurimages, Läti Kinokeskus, Leedu Kinokeskus ja erasponsorid. Filmi arendust toetasid Euroopa Liidu programm Creative Europe ja Eesti Filmi Instituut.

Vaata pildigaleriid esilinastusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles