Marina Kaljurand Mallorcal: tulin kampaaniast välja võitjana. Jah, just nii - võitjana. (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand ja Siim Kallas.
Marina Kaljurand ja Siim Kallas. Foto: Erik Prozes

Viimasel ajal on Marina Kaljurannalt palju kordi küsitud, kas ta kahetsen otsust osaleda presidendikampaanias. "Ei, ei ja veelkord ei. Ma ei kahetse oma otsust ja olen veendunud, et tulin kampaaniast välja võitjana. Jah, just nii - võitjana. Miks ma nii arvan?" kirjutab Marina Kaljurand Mallorcal peesitades ning ka põhjendab oma väidet.

"Esiteks. Kampaania pani mind mõtlema teemadele, millele ma muidu ei oleks mõelnud. Näiteks, endise valitsuse liikmena teadsin ma haldusreformi eesmärke ja sisu, aga mul puudus vahetu kokkupuude ja vahetu teadmine kohapealsetest seisukohtadest ja probleemidest. Muidugi ei ole ma ka täna haldusreformi ekspert, aga ma rääkisin paljude kohalike omavalitsuste juhtidega ja kohalike inimestega ning mõistan palju paremini, kui erinevad võivad olla kohaliku elu probleemid ning võimalused nende lahendamiseks," alustas presidendikandidaat Facebookis loetelu.

"Teiseks, kohtusin inimestega, kellega ma vaevalt muidu oleksin kohtunud. Kohalike poliitikutega, poepidajatega, professoriga, veterinaariga, ettevõtjatega, õpetajatega, koolidirektoritega, õpilastega, põllumeestega ja koduperenaistega. Mõnedega kohtusin vallamajades, mõned kutsusid enda juurde koju, mõne kutsusin isegi kohvikusse," selgitab naine, et nad olid väga erinevad, aga neid ühendas soov muuta Eesti veel paremaks, veel rikkamaks, veel kaunimaks.

"Kolmandaks. Veendusin, et meie koostegutsemise vaim, mida kogeme kõige ehedamalt laulupidude ja olümpiasangarite tervitamise ajal, ei ole kuskile kadunud. See elab meie sees ja meie seas, ta tuleb lihtsalt üles otsida."

Neljandaks avastas Kaljurand enda jaoks kohti, kus ta varem käinud ei olnud.

"Ma olen veendunud, et ka kõik teised kampaanias osalenud ei kahetse oma otsust ja tulid kampaaniast välja võitjatena, igaüks omal moel, igaüks millegi võrra rikkamana. Minul igatahes oli kõigilt midagi õppida, kellelt rohkem, kellelt vähem, mõnelt õppisin, mida teha ja mõnelt, mida teha ei tohi," on tragi naine kindel.

Lisaks lubab Kaljurand varsti teada anda, kuidas ta kõike õpitut edaspidi kasutama hakkab. Ootame suure huviga!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles