Maksupetturist moedisainer Pohjanheimole kuulutati välja pankrott!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Ülle Pohjanheimo
Moekunstnik Ülle Pohjanheimo Foto: Mihkel Maripuu

Katastroof! Mis saab küll Pohjanheimo brändist?

Harju maakohus rahuldas maksu- ja tolliameti taotluse ning kuulutas välja riigile üle 35 000 euro võlgu oleva moekunstniku Ülle Pohjanheimo ja tema abikaasa pankroti.

Tegemist on kahjunõudega, mille kohus mõistis Pohjanheimodelt välja 2005. aasta kevadel seoses nende süüdimõistmisega maksupettuses. Nimelt esitasid Pohjanheimodest abikaasad üheksakümnendate lõpuaastatel maksuametile valeandmetega dokumente, pettes riigilt nii üle 800 000 krooni välja.

Eelmise kümnendi keskel mõistis kohus Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Hannu Tapani Pohjanheimo süüdi maksupettuses ja karistas neid tingimisi vangistustega, mis asendati 900 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega.

Ühtlasi mõistis kohus neilt kahe peale kokku välja 51 503,59 eurot, millest tänavu mai seisuga oli tasumata 35 684,54 eurot.

Avalduse Pohjanheimode pankroti väljakuulutamiseks tegi kohtule maksuhaldur, kelle nõue on 35 684,54 eurot.

Tundub, et tegutsemine moevaldkonnas ei olegi nii tulutoov kui arvata võiks. Huvitav, kas nüüd rakendatakse ka kokkuhoiumeetmed ning kolitakse näiteks vanalinnas asuv moestuudio üle .. Mustamäele?

Loe lähemalt ERR uudisteprotaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles