Le Monde peab John Malkovichile kompensatsiooni maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Malkovich
John Malkovich Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus langetas otsuse, et väljaanne Le Monde peab maksma ameeriklasest filmistaarile John Malkovichile kompensatsiooni artikli eest, milles väideti, et Malkovichil on Šveitsi pangas salakonto.

Malkovich kaebas Le Monde`i ja selle väljaande kaks ajakirjanikku kohtusse 2015. aasta veebruaris pärast seda, kui ilmus artikkel Šveitsi HSBC panga abil maksudest kõrvale hoidvate kuulsuste kohta, edastab The Local.

Le Monde kirjutas, et üks neist kuulsustest on ameerklasest näitleja John Malkovich, kes Šveitsi panga abil on pääsenud USAs maksude maksmisest.

Kohus määras mõlemale Le Monde`i ajakirjanikule kontrollimata info avaldamise eest 1500 eurot trahvi ja väljaandele 1000 eurot trahvi. Nii Le Monde kui kaks ajakirjanikku peavad kokku maksma Malkovichile 10 000 eurot kahjutasu. 

Lisaks peab Le Monde avaldama nii paberväljaande esileheküljel kui ka internetiväljaandes kohtu otsuse.

Malkovichi advokaadi Christophe Bigot teatel jäi ta klient kohtu otsusega rahule.

62-aastane Malkovich on üks neist staaridest, kelle kohta Le Monde kasutas «eliidi hulka kuuluv maksudest kõrvalehoidja».

Bigot sõnul ei ole USA staaril iialgi olnud Šveitsis pangaarvet ja ta ei ole oma kodumaal tegelenud maksupettusega.

Malkovichil oli 1990. aastate lõpul Šveitsis väärtpabereid, kuid see oli USA maksuametile teada. Staar loobus neist 30. novembril 1999 ehk üks kuu enne seda, kui Šveitsi HSBC pank asutas eraklientide osakonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles