TFW/ Kuldnõela nominent Althea by Thea Pilvet toob lavale naiselikkuse ja geomeetriliste disainide kooskõla

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Week 2016 raames Kuldnõela galal esitleb ALTHEA kollektsiooni kahes osas.

Esimene osas saab näha kevad-suvise kollektsiooni esmaesitlust SS17 ALTHEA. Kollektsiooni märksõnad: naiselikkus, materjalide pehmus ja disaini lihtsus.

ALTHEA SS17
ALTHEA SS17 Foto: Mardo Männimägi

"Olen alati pidanud oluliseks naiselikkust. See on ülim ja ei tohi kaduda uute vormide taha. Tähtsaks pean rõivaste kandmismugavust nii istuvuse kui ka materjalide hoolduse mõttes. Kevadise kollektsiooni mustrite osas paelus mind enim just geomeetriliste disainide kooskõla. Võiksin öelda, et kevad saabub puhta ja kargena. Valge ja musta kombinatsioon näitab seda kõige ilmekamalt. Esimene soe tuuleiil toob kollektsiooni romantikat ning põhjamaist kargust soojendavad pehmed ja mugavad kangad. Mind on alati võlunud väikesed disainielemendid ning lisan neidki mõtteid kollektsiooni ilmestama ja üllatama," räägib Thea Pilvet.

ALTHEA SS17
ALTHEA SS17 Foto: Mardo Männimägi

Teine osa kollektsioonist valmib aga spetsiaalselt Kuldnõela nominatsiooniks ning on talvine pidulik teema. "Siin olen püstitanud eesmärgiks töötada eriliste kontruktsioonidega unustamata naiselikkust. Värvid on sünged, helklevad pinnad meenutavad tähistaevast ja virmalisi. Suurejoonelisi vorme ning materjale ning näiliselt lihtsa konstruktsiooni pingestan ruumiliste dekooridega. See osa kollektsioonist on alles töölaual ning seetõttu pole ka lookbooki."

TFW/ ALTHEA AW16
TFW/ ALTHEA AW16 Foto: Mardo Männimägi

"Olen lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia moeeriala (toonase nimega ERKI). Õpingute ajal olin üks ERKI moeetenduste algataja ning elluviija. Peale lõpetamist jätkasin õpinguid Moskva Tekstiili ja Kergetööstuse Instituudis  aspirantuuris (jäi küll lõpetamata seoses Eesti taasiseseivusega) ning samaaegselt asusin õppejõuna tööle Eesti Kunstiakadeemiasse. Aastatel 1991 – 1994 olin Klementi peakunstnik," tutvustab end moelooja.

Thea Pilvet-Martinson
Thea Pilvet-Martinson Foto: Erakogu

Avalikkusele huvitavamad tööd on ehk meenutuseks Olümpiakoondise rõivastus Barcelona 1992 ja Lillehammer 1994, Estonian Air 1995. 1995 alates ALTHEA peadisainer ning kaubamärgi looja. Althea on registreeritud Euroopa Ühenduse kaubamärk. Tänasel päeval on Althea vähesel määral müügil ka Soomes ja Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles