Vaba Lava näitab Süüria rahvalugusid ning kutsub silent discole!

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Lava näitab Süüria rahvalugusid ning kutsub silent discole!
Vaba Lava näitab Süüria rahvalugusid ning kutsub silent discole! Foto: vabalava.ee

29. oktoobril esietendub Vabal Laval Telliskivi Loomelinnakus Helen Rekkori ja Teatriühenduse Misanzen koostöös valminud koguperelavastus «Süüria rahvalood». Vaba Lava ootab uuslavastust vaatama kõiki alates kaheksandast eluaastast.

Foto: vabalava.ee

Väljendid nagu «seitsme maa ja mere taga», «kord ennemuistsel ajal» ning «elasid kord» toovad pea igale iidsete lugude tarkust austavale inimesele silme ette põneva ja fantaasiarikka maailma.

Läbi aegade on muinasjuttude ja rahvalugude peamine funktsioon olnud kanda edasi allegoorilist elamise juhendit, mille peamine võlu seisneb lugudes peituvais inimlikes moraalsetes väärtustes. 

Foto: vabalava.ee

Lavastuse dramaturgia aluseks on raamat «Folktales from Syria», mis koondab endasse süüria poeedi Samir Tahhani kogutud pärimuslugusid. «Süüria rahvalood» koosneb kümnest  muinasjutust, mis on esitatud nii läbi varjuteatri, groteski, komöödia kui ka draama võtmestiku.

Lavastaja Helen Rekkor. Mängivad Artur Linnus, Katrin Kalma, Rauno Kaibiainen ja Shannon Quinn.

Etendused oktoobris-novembris.

Foto: vabalava.ee

Peale esietendust toimub taas ka Vabal Laval IN I OUT pidu, mis seekord vürtsitatud idamaiste üllatuste ning silent discoga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles