Saksa beebit müüdi eBays 5000 euroga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereisa prohmakas oli internetikeskkonnas kuu aega aktiivne olnud.
Pereisa prohmakas oli internetikeskkonnas kuu aega aktiivne olnud. Foto: SCANPIX

Saksakeelsest eBayst leiti teisipäeval kuulutus, milles müüdi ühekuust beebit 5000 euro eest, see tekitas skandaali ja tõi kaasa krimiuurimise.

Politsei teatel postitati see kuulutus eBaysse Põhja-Reini-Westfaalis Duisburg-Rheinhauseni piirkonnas, edastab The Local.

Kuulutuses oli foto tumedajuukselisest lapsest ja juures oli tekst: «Müüakse 40 päeva vanust last, kes kannab nime Maria».

Kuulutust näinud edastasid kaebuse eBayle, mille esindajad selle kiiresti eemaldasid. Ebatavaline kuulutus rippus üleval umbes pool tundi.

«Reageerisime sellele müügikuulutusele kiiresti, blokeerisime kasutaja ja teatasime sellest politseile,» teatas eBay esindaja Pierre Du Bois.

Duisburgi politsei uurib, kes lapsemüügikuulutuse üles pani ning kas see oli mõeldud naljana või oli tõsine.

«Oli nali või mitte, selle panija ületas piiri ja peab selle eest vastutama. Loodame, et tegemist oli naljaga ja pildil oleva lapsega on kõik korras,» lisas Du Bois.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles