TFW/ Hõbenõela nominent Roberta Einer: hüper-realistlikud värvikombinatsioonid ja Miami art deco ahitektuur

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roberta Eineri 2017. aasta kevad-suvekollektsioon toob kokku hüper-realistlikud värvikombinatsioonid ja Miami art deco ahitektuuri, et luua julge ja kõrgekvaliteediline naisterõivaste kollektsioon.

Inspireerituna selliste modernsete graafiliste disainerite nagu Yoko Honda ja Jiro Bevise töödest, joonistab Roberta Einer enda graafika ning kujundab vallatult ümber 1980ndate basseiniäärse plakatigraafika juba disaineri kaubamärgiks saanud tikandiga.

TFW: Roberta Einer SS17
TFW: Roberta Einer SS17 Foto: Lookbook

Rikkalikult töödeldud kangad kujutavad troopilisi linde ja rohelust tindivisandite kõrval - kujutades endas disaineri austusavaldust surfilinna vastu. «Ma uurisin Miami kunstielu 1970ndatel, ajal mil popkunsti laine oli veel tugev,» selgitab Einer, kes külastas linna kunstigaleriisid ja botaanikaaedu sel varakevadel. «Kõik esemed selles kollektsioonis on eriti suurejoonelised, eriti värvilised ja eriti ilusad - just nagu Miami isegi.»

TFW: Roberta Einer SS17
TFW: Roberta Einer SS17 Foto: Lookbook

Brändi neljandal hooajal avastab Roberta Einer Ocean Drive’i ööelu, kus leidub siidist slip-kleite, ülikondi ja pluuse, mis loovad elegantse, naiseliku silueti. Disainer ise ütleb, et ta tahtis taasluua midagi, mida kannaksid tolle aja tugevad naisideaalid nagu Bianca Jagger, Janice Dickinson ning supermodell Gia Carangi puhkusel Miamis. Kollektsiooni kleidid on jäetud ääristamata, toore ning kaasaegse lõpptulemuse jaoks. Kapuutsiga esemed (millest üks kasutab innovatiivset PVC, siidi ja akrüüli segu) vihjavad Dirty South hip-hop kultuurile, mis domineerib Miami muusikaareeni.

Linna arhetüüpse arhitektuuri pastelsed toonid tulevad esile läbi vikerkaarse värvipaleti: roheline, sinine, roosa ja pärlikarva värvigamma on segatud kontrastse must-valgega. Erksad neoonmärgid on kujuteldud läbi juba Eineri käekirjaks kujunenud pärlitöö ja tikandi.

TFW: Roberta Einer SS17
TFW: Roberta Einer SS17 Foto: Lookbook

Sel hooajal teeb Roberta Einer esimest korda koostööd Swarovskiga, et luua kolm show look’i. Esimene neist on troopiline bomber-jakk, mis on loodud laseriga lõigatud teksakangast ning loob 3D lillede efekti. See saavutatakse käsitsi teksad lahti harutades segatuna siid-niitide tikandi ja  täiustatud Swarovski pärlite ja kristallidega. Teine, kristallist puruga kaetud bomber-jakk on  käsitsi värvitud täisnahast ja seda ehib XXL-suuruses koolibri, mis on kaetud Swarovski kristallkanga ja -puruga. Roberta enimmüüdud mudel - slip kleit -  on kaetud graafilise tikandiga, mille aluseks on käsitsi joonistatud illustratsioon. Kasutatud on rohkelt Swarovski kristalle ja pärleid mitme-värvilise helgiga - lõpptulemus on tugev ja justkui pikselleeritud.

TFW: Roberta Einer SS17
TFW: Roberta Einer SS17 Foto: Lookbook

Roberta Einer, kes on sündinud 1992. aastal Tallinnas, kolis Londonisse, et õppida mainekates moekoolides Central St Martinsis ja University of Westminsteris disaini. Õpilasena praktiseeris ta Londoni kõrgmoe brändides nagu Alexander McQueen, Mary Katrantzou ning Roksanda ja jätkas enda karjääri töötades Pariisi ühes vanimas kõrgmoemajas Balmain Paris tikandi-ja mustridisaineri assistendina Oliver Rousteing'i alluvuses.

2015 aastal asutatud Eineri omanimeline kõrgmoebränd on kiirelt saavutanud tunnustuse oma innovaatilise lähenemise ja originaalse tehnika eest.

Roberta Einer`i moelooming
Roberta Einer`i moelooming Foto: Säsi

Roberta Einer, kes nimetati Briti kõrgeima moeauhinna NEWGEN’i 2015 aasta uustulnukaks, võitis ka Saks Fifth Avenue disainivõistluse 2016. aastal ning ta nimetati USA moeauhinna CFDA+ 2015 aasta noorte disainerite võidunimekirja. Roberta loomingut võib leida nii Vogue USis, Teen Vogue'is, Dazed& Confused'is, i-Ds kui ka teiste tippmoeajakirjade veergudel. Eineri loodud rõivaid on võimalik osta rahvusvaheliselt Saks Fifth Avenue (USA), I.T. ( Hong Kong), Super ( Itaalia)  ning paljudes teistes poodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles