„Muusikamoos“ viib lapsed ja noored helidemaailma

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortekoor.
Pärnu noortekoor. Foto: Pärnu Filharmoonia

Märtsi kolmandal nädalal toimub Pärnus üheksandat korda laste ja noorte muusikafestival „Muusikamoos“, mis aitab harida noori muusikuid ja toob kuulajani mitu kontserti.

Pärnu kontserdibüroo ja linnaorkestri eestvedamisel toimuval festivalil on põhirõhk laste ja noorte muusikalisel harimisel ning nende muusikale lähendamisel.

„Muusikamoos“ algab 14. märtsil raekojas toimuvate õpitubadega, kus Liis Viira tutvustab kuninglikku pilli harfi. Kaks päeva hiljem tasub seada sammud Sütevakasse, kus toimub isikupära ja improvisatsiooni töötuba Lembe Lokki eestvedamisel.

Samal päeval lõpeb Sütevakas kolmel järjestikusel kolmapäeval 2.-16. märtsini toimuv Marko Lõhmuse ja Toomas Velmeti loengusari „Kuidas kirjutada head kontserdiarvustust“.

Festivali viimasel päeva, 20. märtsil korraldab Reigo Ahven Endla teatris „Muusikamoosi“ kolmanda töötoa, kus saab õppida rütmikat ja tutvuda cajoniga.

Kõik töötoad ja loengusari on tasuta.

„Muusikamoosi“ kontserdid jõuavad kuulajani reedest pühapäevani. Reedel võivad huvilised kuulata Pärnu raekojas Pärnu filharmoonia puhkpillikvintetti, mis esitab laste teemasid. Kontserdil loeb vahetekste Contra.

Laupäeval, 19. märtsil astub Pärnu kontserdimaja kammersaalis kontserdil „Koorimoos“ lavale Pärnu noortekoor dirigent Anne Uusna ja koormeister Annely Kuninga juhtimisel. Samuti esineb Pärnu Kunstide maja noorte meeskoor, kelle dirigendid on Marika Pärk ja Evelin Mei ning kontsertmeister Anne Uusna.

„Muusikamoos“ lõpeb pühapäeva pärastlõunal Endla Küünis toimuva noortebändide festivaliga „Bändomaania“, millel esinevad „Proovikas 2011“ finalistid 6th Yard Posse, Sibyl Vane, Wired Man, Minu Akvaarium, Nuumen, The Blinking Lights, Alloy Indefinite, Telly Addicts ja „Proovikas 2010“ võitja Twins Inc.

Kõik kontserdid on tasulised.

Korraldajate teatel valmivad „Muusikamoosi“ ajaks Pärnu kunstikooli kasvandike käe all Eesti tuntumate heliloojate büstid. Samuti lasevad noored fantaasial lennata ja näitavad, millised võiksid nende arvates olla tulevikuinstrumendid.

Töödega saab tutvuda kontserdipaikades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles